lördag 9 februari 2013

Vila i frid - dag för dag... den nionde februari


Dag fem in i bokens handling. Vad som finns kvar hos mig efter morgonens lässtund är grälet mellan Emma och Josefin. Det känns som ett klassiskt syskongrälstema - mamma och pappa älskade dig mest, nej dig mest, men de brydde sig aldrig om mig, men vaddå? du fick ju all uppmärksamhet etc etc... Men det gör det inte mindre jobbigt för det. Och Emmas problem att inte bli gravid samt Josefins karrärdilemman verkar inte göra saken bättre. Missförstånd och gammalt groll som aldrig kommer upp till ytan. Pappan känns som en av rötterna till problemen. Jag vill veta mer om honom nu! En sak är säker - han jobbar/har jobbat inom poliskåren eller liknande eftersom Emma får pikar om att springa till pappa och grina, typ.


För övrigt tycker jag att det just nu står lite stilla. Ett potentiellt vittne hört och Peter och Nils fortsätter vara ömsom fega, irriterande, knepiga och oroliga. Jag tycker ändå mig ana att Peter vill vara mer med sin familj än han kanske tillåter sig. Om han bara hade fattat exakt hur viktigt det är och lyssnat mindre till sitt eget sinne. Jag önskar bara jag fick läsa vidare. Men jag håller mig snällt tills imorgon.

Här är övriga inlägg i serien:
Vila i frid - dag för dag... den sjunde februari
Vila i frid - dag för dag... den åttonde februari
Vila i frid - dag för dag... den nionde februari
Vila i frid - dag för dag... den tionde februari
Vila i frid - dag för dag... den elfte februari
Vila i frid - dag för dag... den tolfte februari
Vila i frid - dag för dag... den trettonde februari
Vila i frid - dag för dag... den fjortonde februari
Vila i frid - dag för dag... två veckor senare

Vill du hänga på eller läsa boken någon annan gång finns den att köpa här:
[adlibris pocket] [adlibris inbunden] [bokus pocket] [bokus inbunden]

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

en favorit

Eleanor & Park av Rainbow Rowell

Jag var helt säker på att jag hade skrivit om Eleanor & Park av Rainbow Rowell. Bombsäker! Men när jag häromdagen skulle hitta länken ...