onsdag 6 februari 2013

Vila i frid - dag för dag... den sjätte februari

Dag två alltså. Och nu börjar det hända grejer! Jag funderar på hur jag ska skriva de här små inläggen? Jag vill ju inte spoila något för er som inte hunnit läsa dagens kapitel eller som har tänkt läsa boken senare. Jag brukar vara noga med det i mina vanliga recensioner. Så jag ska försöka att inte förstöra något i mina små funderingsinlägg.

Den sjätte februari får vi träffa Emma Sköld, som jobbar på Nackapolisen, och som blir den som får ta tag i det man misstänker är mord på Yasuragi Hasseludden. Emma verkar vara en ganska vanlig tjej med ett tyvärr vanligare och vanligare problem: det verkar vara svårt att bli gravid. I 14 månader har hon och hennes sambo försökt utan resultat. Och som ett brev på posten tynger och stressar det förhållandet. Det blir ju inte bättre av att Emma jobbar mycket (tror jag iallafall) och hennes sambo likaså (även det en spekulation). Men jag tror att Emma kan bli någon att räkna med!

Någon som intresserar mig är hotellchefen Peter Berg och hans familj. Jag hoppas att jag får veta mer om honom och hans fru Anna. Men den som lever får se... eller rättare sagt, den som läser vidare får se.

Det som blir väldigt speciellt med att läsa så här är ju att jag inte har facit i hand när jag skriver. I vanliga recensioner har man ju hela bilden och människorna kan förändras under bokens gång, på både gott och ont. Då får jag en mer nyanserad helhetsbild av personerna än vad jag har nu. Nu vet jag inte alls mycket egentligen. Riktigt spännande och intressant!

Här är övriga inlägg i serien:
Vila i frid - dag för dag... den femte februari

Vill du hänga på eller läsa boken någon annan gång finns den att köpa här:
[adlibris pocket] [adlibris inbunden] [bokus pocket] [bokus inbunden]

2 kommentarer:

  1. Jag har också börjat läsa den nu, dag för dag, men det blir inga blogginlägg från mig. Därför är det extra kul att läsa dina. Jag har inte läst dagens avsnitt ännu så jag återkommer kanske :)

    SvaraRadera

en favorit

Eleanor & Park av Rainbow Rowell

Jag var helt säker på att jag hade skrivit om Eleanor & Park av Rainbow Rowell. Bombsäker! Men när jag häromdagen skulle hitta länken ...