måndag 19 november 2012

Midnattsgränden av Rachel Caine

Nu, så här i tredje delen i serien om Vampyrerna i Morganville, börjar det verkligen hända grejer. Michael har ju... eh... förändrats och Shane är sur som en ättika mestadels av tiden. Eve jobbar på hårt på collegecaféet speciellt eftersom hennes kollega nyss mördats. Och Claire. Åh Claire. Det visar sig att Amelie har planer för henne. Planer som Claire definitivt inte hade räknat med när hon slöt förbundet med Amelie. Claire får en helt ny studieplan med ämnen som hon inte ens trodde gick att läsa på colleget i Morganville. Och det konstigaste av allt - hon får en privatlärare. Och privatläraren, Myrnin, är en uråldrig vampyr med en rejäl personlighetsklyvning. Claire balanserar än en gång på den tunna linan mellan säkerhet och livsfara. Frågan är bara om hon lyckas hålla sig på linan utan att falla...

Jag medger det. Efter tre böcker är jag fast. Jag kommer att läsa ALLA böcker i Morganville-serien om så Rachel Caine kommer att skriva dem i all tid och evighet (nu är del 13 snart färdigskriven). I den här boken blir det riktigt tajt tycker jag och min nyfikenhet väcks i och med Myrnin och mystiken som framkommer kring vampyrernas historia och framtid. På sätt och vis uppskattar jag att fokus ligger mer på vampyrerna och inte på Claires huskompisar. Självklart gillar jag dem (Eve, Michael, Shane) men det är bättre så här, tycker jag. Det tål också att upprepas att #1 språket är på riktigt och det gillar jag, #2 åh du älskade/hatade cliffhangerslut som binder ihop bok efter bok och #3 förpackningen - lika genialiskt snygg som vanligt!

Till sist. Jag är blurbad på baksidan av boken. Wiii! Det hade jag egentligen velat skriva först i detta inlägg men kom till sans och kände att bokens innehåll kanske var snäppet viktigare ;-)

Här kan ni läsa om del 1, Glashuset och del 2, Döda flickors dans.Titel: Midnattsgränden
Originaltitel: Midnight Alley
Författare: Rachel Caine
Språk: Svenska
Originalspråk: Engelska
Sidor: 314
Genre: YA, Fantasy, Vampyrer
Utgivningsår: 2012
Förlag: Styxx Fantasy
Format: Häftad
ISBN: 978-91-7355-255-4


2 kommentarer:

  1. Usch! Jag har inte vågsat börja på den här serien än. Är så rädd att fastna i den...

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det kanske är bästa att hålla sig undan då...

      Radera

en favorit

Eleanor & Park av Rainbow Rowell

Jag var helt säker på att jag hade skrivit om Eleanor & Park av Rainbow Rowell. Bombsäker! Men när jag häromdagen skulle hitta länken ...