lördag 21 januari 2012

Döda flickors dans av Rachel Caine

Andra boken i serien om vampyrerna i Morganville, Döda flickors dans, tar vid där Glashuset slutar och man får äntligen svar på vad som hände efter det dära cliffhanger-slutet. Vi kastas alltså rakt in i handlingen och här finns ingen startsträcka för att förklara och förtydliga vare sig handling eller miljö. Claire märker att hon nu inte bara befinner sig i blåsväder med vampyrerna utan även mitt uppe i ett familjedrama mellan Shane och hans pappa. Hon inser till slut att den enda som kan lösa problemen är Claire själv. Och för att göra det behöver hon riskera sitt eget liv.

Boken är minst lika rapp och snabbläst som ettan. Det är en sådan bok som man inte kan sluta läsa när man väl börjat. Och man kan definitivt inte motstå att längta lite efter fortsättningen eftersom slutet i Döda flickors dans slutar med cliffhanger den med. Man vill ju veta vad som händer. Smart drag av föfattaren alltså. Det cirkulerar dock en hel del olika personer i boken vilket jag kan uppfatta som förvirrande emellanåt. Jag tycker ändå (och fortfarande) att Caines språk är realistiskt och bra, det är lite grövre på sina ställen och det gillar jag. Hade hon inte skrivit på det sättet hade boken blivit alldeles för all american och puttenuttig. Bra där!

Döda flickors dans alltså. Läs på egen risk för det är lätt att bli lite beroende.

Titel: Döda flickors dans
Originaltitel: The Dead Girls' Dance
Författare: Rachel Caine
Språk: Svenska
Originalspråk: Engelska
Sidor: 320
Genre: YA, Fantasy, Vampyrer
Utgivningsår: 2011
Förlag: Styxx Fantasy
Format: Häftad
ISBN: 978-91-7355-220-2

1 kommentar:

  1. Åh, jag sneglade lite på de här böckerna idag på Akademibokhandeln, eftersom de är så himla snygga.

    SvaraRadera

en favorit

Eleanor & Park av Rainbow Rowell

Jag var helt säker på att jag hade skrivit om Eleanor & Park av Rainbow Rowell. Bombsäker! Men när jag häromdagen skulle hitta länken ...