söndag 18 november 2012

Dubbelbokat av Madeleine Wickham

Dubbelbokat är precis som man kan tänka sig en berättelse om en semester som inte blir som det var tänkt från början. Två familjer kommer till samma spanska semesterhus för en veckas avkoppling. Men självklart är det inte meningen att de ska vara där samtidigt. Någon har dubbelbokat dem. Frågan är bara om det verkligen var ett misstag...

Jag är ett troget fan av Sophie Kinsella och läser allt hon skriver. Men. Jag har aldrig läst något av henne skrivet i hennes riktiga namn, Madeleine Wickham, förut. Och jag måste medge att jag tycker bättre om när hon skriver under pseudonym. Det här är inte lika rappt, inte lika mycket humor och inte lika bra helt enkelt. Men Wickham är en duktig författare och boken är inte alls kass. Bara inte vad jag förväntade mig. Jag har inte mer att säga i saken. Från och med nu kommer jag hålla mig till Kinsella. Ett, kanske fegt, men säkert kort!


Titel: Dubbelbokat
Originaltitel: Sleeping Arrangements
Författare: Madeleine Wickham
Språk: Svenska
Originalspråk: Engelska
Sidor: 272
Genre: Roman, Chick lit
Utgivningsår: 2012
Förlag: Ponto pocket (recex)
Format: Pocket
ISBN: 978-91-7475-064-5

6 kommentarer:

 1. Jag håller mig också bara till Kinsella. Jag vågar inte ens prova något som hon skrivit som båda faktiskt...

  SvaraRadera
 2. Jag har bara läst Kinsella, och gillar verkligen henne. Jag fattar inte riktigt poängen med att skriva under pseudonym när man är öppen med den?! Jag trodde dock att Wickham var pseudonymen och att Kinsella var det riktiga namnet :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej, Kinsella är pseudonymen.

   Jag tror att många av de som skriver under öppen pseud. gör det för att kunna utforska olika genrer/subgenrer utan att överge den ena eller den andra...

   Radera
 3. Hade ingen aning om att det var en pseodonym. Där ser man.

  SvaraRadera

en favorit

Eleanor & Park av Rainbow Rowell

Jag var helt säker på att jag hade skrivit om Eleanor & Park av Rainbow Rowell. Bombsäker! Men när jag häromdagen skulle hitta länken ...