söndag 23 februari 2014

Tre lästa

Ibland bara måste man av David Levithan
En helt underbar bok om Paul och hans vänner och pojkvänner. Staden Paul bor i och dess invånare är i näst intill alla avseenden (förutom ev några superreligiösa människor) fruktansvärt toleranta och där finns en acceptans för ALLA människor. Det verkar inte vara några som helst problem för homosexuella eller transor att leva som de vill (utopi, inte sant, men man kan ju önska). Paul träffar Noah men samtidigt börjar Pauls ex Kyle intressera sig för honom igen... Det är lättsamt även om den är allvarlig och lite hjärtekrossarjobbig emellanåt. Levithan är en författare att räkna med!
Härskarinnan av Tiffany Reisz
Härskarinnan är sista delen i The Original Sinners-serien som handlar om erotikförfattarinnan Nora Sutherlins liv och leverne. I slutet av tredje boken blir hon kidnappad och tredje boken handlar om hur Søren, Kingsley, Wes och de andra gör allt för att hitta henne. Själv "underhåller" hon sin kidnappare med berättelser ur sitt liv för att undvika att råka mer illa ut, och att förhala det som verkar oundvikligt. Serien har gått från att vara böcker med tyngdpunkten på det erotiska till att faktiskt innehålla mindre och mindre sex. Bra där! Sen ska jag väl inte säga att jag är helt nöjd med slutet, but well... man kan inte få allt.
En pojkes egen historia av Edmund White
En coming-of-age av annorlunda snitt då det är en självbiografisk roman om en pojke som växer upp samtidigt som han försöker komma underfund med sin egen sexualitet. Redan i ung ålder börjar han testa sina egna gränser och märker ganska snabbt att han är homosexuell. Jag är inte helt övertygad, jag gillar den inte så mycket. Sorry.

7 kommentarer:

 1. Dessutom ett av de snyggaste bokomslag ever (Levithans)!

  SvaraRadera
 2. Nu gjorde du mig riktigt sugen på att beställa hem massor av Levithan böcker från bokrean!

  SvaraRadera
 3. Bok 5, The Saint, handlar om Søren. Kommer ut 27 maj. Kommer även ut en till bok, The King, som handlar om Kingsley.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åh kommer det fler. Det har jag missat!

   Radera
 4. Slutet var ju bara bäst på Härskarinnan, The Mistress.

  SvaraRadera

en favorit

Eleanor & Park av Rainbow Rowell

Jag var helt säker på att jag hade skrivit om Eleanor & Park av Rainbow Rowell. Bombsäker! Men när jag häromdagen skulle hitta länken ...