måndag 24 februari 2014

En måste ju skriva lite om bokrean...

Som jag redan skrivit på twitter så är jag nog tvungen att göra slut med bokrean snart. Förr var det ju en riktig happening ju! Jag hämtade broshyrer, skrev listor, förbeställde det jag verkligen inte ville missa. Och viktigast av allt - jag köade traditionsenligt upp vid midnatt för att kunna fylla en sån där specialpapp-påse med finfina fynd.

Men nu har bokrean förlorat sin magi och det känns inte lika kul längre. Och så gott som allt finns ju redan i pocket och till och med då billigare än bokreapriserna. Därav det stundande uppbrottet. Men jag måste vänta lite, kanske till och med längre än jag först tänkt... För... jag har ju hittat en del titlar som jag verkligen vill ha. Expeditionen: min kärlekshistoria av Bea Uusma t.ex. Som jag har trånat efter den sedan den släpptes (jag har ju en förkärlek till vidsträckta ödelandskap med snö och is, polarnätter etc etc). Men även engelska böcker för 19 kr styck gjorde att jag var tvungen att köpa tio. Ja alltså ni märker ju, klickfingret är igång igen. 


Men nevertheless. Vi måste göra slut, bokrean och jag. Men som sagt, kanske inte riktigt än. Vi kan väl se vad den har att erbjuda nästa år...!

7 kommentarer:

 1. Kände mig också tvungen att köpa några engelska böcker, men för min del blev det bara fyra. Annars är det inte så kul längre, jag håller med dig.

  SvaraRadera
 2. De engelska böckerna var det verkligen bra pris på! Zone One beställde jag också ;)

  SvaraRadera
 3. Jag tänker mig att kanske återuppväcka lite av mitt intresse för rean så smått, efter att helt ha skippat den i massor av år...

  SvaraRadera
 4. Det var en speciell känsla förr i tiden - att köa för att komma in vid midnatt, trängseln och jäkten, att komma ut ur affären med fulla papperskassar. På senare år har jag mest handlat på nätet, men det är inte riktigt samma känsla.

  SvaraRadera
 5. Jag har aldrig handlat särskilt mycket på rea eftersom jag oftast inte läser en bok mer än en gång och dessutom gillar att låna, men eftersom jag fyller år i mars har jag ofta fått böcker och det tycker jag om.

  SvaraRadera
 6. Jag har nog redan gjort slut med rean. Var in i en bokhandel någon av de första dagarna, men gick tomhänt därifrån. Fanns inget som lockade mig, men så föredrar jag ju också pocket framför inbundet. Internetbokhandlarna får vara i reatider. Orkar inte titta igenom hela sortimentet.

  SvaraRadera

en favorit

Eleanor & Park av Rainbow Rowell

Jag var helt säker på att jag hade skrivit om Eleanor & Park av Rainbow Rowell. Bombsäker! Men när jag häromdagen skulle hitta länken ...