tisdag 18 februari 2014

Dag 17 – Favoritcitat från din favoritbok

Ok, ett citat från min favoritbok. Det får bli ett citat från min nyaste favoritbok som inte förekommit på min fav-lista innan: Eleanor & Park.
Han stoppade pennan i fickan. Sedan tog han hennes hand och höll den mot bröstet ett litet tag. Det var det finaste hon hade kunnat drömma om. Hon fick lust att föda hans barn och donera båda sina njurar till honom.
ur Eleanor & Park av Rainbow Rowell


Men vi kan ju inte sluta där eller hur?! Vi kör några andra favoriter:
Det kom andra dagar. Det blev lättare att vara Pascal och Olivia, och vi kunde börja sjunga på vänskapen igen. Så sjöng gjorde vi, skrålade och hittade på egna verser.
 ur Nattsagor för sömnlösa av Johanna Wester

Alltså, Gud, vad fan?
ur Den femte vågen av Rick Yancey


Och för att jag antagligen exploderar om jag inte tar med det här:

I want more numbers than I’m likely to get, and God, I want more numbers for Augustus Waters than he got. But, Gus, my love, I cannot tell you how thankful I am for our little infinity. I wouldn’t trade it for the world. You gave me a forever within the numbered days, and I’m grateful.
ur The fault in our stars av John Green

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

en favorit

Eleanor & Park av Rainbow Rowell

Jag var helt säker på att jag hade skrivit om Eleanor & Park av Rainbow Rowell. Bombsäker! Men när jag häromdagen skulle hitta länken ...