tisdag 18 februari 2014

Fem frågor om böckerna i min bokhylla.

Ugglan & Boken taggade mig att svara på fem frågor om böckerna i min bokhylla och jag är inte sen att hänga på!

1. En bok jag inte läst ännu men verkligen ser fram emot.
Eh... jag har ju alldeles för många olästa böcker i bokhyllan. Men jag ser verkligen fram emot att läsa Illyria av Elisabeth Hand. Även Looking for Alaska av John Green och Jag, en av David Levithan lockar.

2. Den bästa boken jag har hemma.
Jag kan inte svara på det. Det går bara inte. Tänk på alla fantastiska böcker vars titlar jag inte räknar upp. (Men om jag viskar kan jag ju ta The fault in our stars, Eleanor & Park, TATUH-trilogin bland många andra...)

3. En bok jag önskar varit bättre och som kanske var lite onödig att köpa.
Den har förekommit förr i sådana här sammanhang men det är lätt Spöa döden av Josh Bazell. Skitdålig.

4. Någon bok som jag var jättepepp på när jag köpte den men som bara blivit stående. 
Splintered av A.G. Howard och The Farm av Emily McKay är bara några av många.

5. En bok jag köpt mest för att den hade vackert omslag.
Ha ha ha ha ha ha ha! Tillåt mig gapskratta. För jag är en riktig sucker för omslag och köper lätt böcker pga omslaget. Det är ju halva grejen. Jag tror att det är riktigt lätt att kränga en halvbra bok med ett fantastiskt omslag till mig. Ett exempel är Penguin Classics Deluxe Edition av We have always lived in the castle av Shirley Jackson. Som ju iofs visade sig vara ganska bra. Ni kan läsa mer om min omslagsmani här.


Nu är ju tanken att jag ska tagga någon annan och jag är ju alltid så dålig på det och skriver alltid "den som vill kan hänga på". Och det tänker jag göra den här gången också. Den som vill kan hänga på! Men. Jag vill gärna veta vad Bokpalt-pojkarna har att säga om sina bokhyllor så om de har en stund över bland inspelning och stadsvandring får de gärna svara. Och ni andra bör ju lyssna på deras pod om ni inte gjort det!

2 kommentarer:

  1. Spöa döden har faktiskt fått flytta hemifrån nu. Upptäckte att de har en bokbytarhylla på jobbet jag började på i januari :D

    SvaraRadera
  2. Vad kul att du gillar böckers omslag så mycket!

    SvaraRadera

en favorit

Eleanor & Park av Rainbow Rowell

Jag var helt säker på att jag hade skrivit om Eleanor & Park av Rainbow Rowell. Bombsäker! Men när jag häromdagen skulle hitta länken ...