söndag 22 december 2013

Julläsningen 2013

Som vanligt är jag ju sjukt ambitiös med mina ledighetsläshögar. Men, jag har sagt det förr, ska man utmana sig så ska man... De böcker jag väljer att (försöka hinna) läsa i jul är 6 (!) till antalet. Jag har två veckors ledighet. En ekvation jag inte vet om jag kan reda ut men den som lever får se. Det är bara en bok med tema jul - resten är böcker som legat långt upp på att-läsa-listan länge nog nu, både köpta och recex.

Okej, the books. På julaftons morgon ska jag läsa Jonas Karlssons God Jul. Jag tycker väldigt mycket om hans novellsamlingar och ser fram emot hans senaste (och första) roman. Jag är mycket nyfiken på The Age of miracles av Karen Thompson Walker men först i kön står nog ändå Jonathan Maberrys Flesh and bone. Vill verkligen veta vad som kommer att hända Benny efter andra boken. Neil Gaimans The Ocean at the End of the Lane vann årets bästa fantasybok i Goodreads omröstning för 2013 och den är jag också sugen på. Peter Mays Svarthuset har jag hört gott om liksom Samantha Shannons Drömgångare... Många bra böcker - hoppas bara tiden räcker till.

3 kommentarer:

 1. Det där ser ut att vara ett helt gäng med bra böcker. Inga jag har läst, men många som ligger på läslistan :)

  SvaraRadera
 2. Åh börja med Ocean at the end of the Lane. Heelt fantastisk bok, jag är så lycklig att den vann! Du kommer läsa ut den på typ en dag :)
  God Jul
  /Cecilia

  SvaraRadera
 3. Härligt med bokplaner! På julafton ska familjen spela spel tillsammans hela dagen och kolla film på kvällen, så det blir inga böcker då, men resten av helgen hoppas jag kunna plöja ett gäng. Och efter nyår åker övriga familjen till svärmor, så i trettonhelgen kan jag riktigt frossa i böcker!

  SvaraRadera

en favorit

Eleanor & Park av Rainbow Rowell

Jag var helt säker på att jag hade skrivit om Eleanor & Park av Rainbow Rowell. Bombsäker! Men när jag häromdagen skulle hitta länken ...