lördag 20 juli 2013

Under the never sky av Veronica Rossi

Under the never sky har legat länge på min vill-läsa-lista och nu blev det alltså äntligen dags för den. Egentligen vill jag inte läsa nya serier/trilogier för då fastnar jag bara och får mer olästa böcker i hyllan och ett större hål i plånboken. Eller, vem försöker jag lura - det vill jag visst! För boken är första delen i en trilogi som jag nu alltså måste läsa - för jag tokgillar!

Vi befinner oss i en dystopisk framtid där människorna som har haft tur bor i stora kupoler och de andra... ja de bor i vildmarken utanför, där eter-stormar härjar och där du ska vara glad om du överlever dagen. Innanför de tunga dörrarna kantas vardagen av genteknik och teknologi, de lever större delen av sina liv i så kallade "realms" - digitala världar där allt är uppdiktat och fantastiskt. Vår huvudperson Aria hamnar i en knipa då hon och ett gäng ungdomar lyckas sätta eld på en skog i en kupol. På grund av omständigheter (ni får helt enkelt läsa boken) blir hon utkastad och träffar där Peregrine (åh namnet). De beger sig av på en gemensam quest, om än av olika skäl och med olika motiv. 

Jag tokgillar! Pirr i magen och boken är inte sådär amerikanskt helylle som kan lysa igenom ibland. Andra boken ligger och väntar här hemma och den ska tas tag i snart. Snart!


Serie: Under the never sky #1
Författare: Veronica Rossi
Språk: Engelska
Sidor: 376
Genre: Roman, Dystopi, YA, Fanstasy
Utgivningsår: 2012
Förlag: Harper
Format: Storpocket
ISBN: 978-0-06-207204-7

1 kommentar:

en favorit

Eleanor & Park av Rainbow Rowell

Jag var helt säker på att jag hade skrivit om Eleanor & Park av Rainbow Rowell. Bombsäker! Men när jag häromdagen skulle hitta länken ...