söndag 21 juli 2013

Andra andningen av Sofie Sarenbrant

Jag realtidsläste Sofie Sarenbrants Vila i frid i februari och det var ett superkul sätt att läsa. Jag bestämde redan då att jag skulle realtidsläsa hennes nästa bok också. Den boken var alltså Andra andningen och den utspelar sig under en regnig och grå lördag i juni, närmare bestämt den första juni. Så, lördagen den första juni började jag morgonen med en kaffe (kunde inte äta nåt pga halsflussen fom hell) och första kapitlet av nämnda bok. Till kvällen var den slut! Det var inga problem att plöja den på en dag!

Det här är andra boken om Emma Sköld och jag gillar henne starkt. Hon är en grym kriminalare som slår sig fram bland gubbarna inom poliskåren. Just den här dagen är det Stockholm Marathon och regnet öser ner. Redan ett par minuter efter start händer det som inte får ske - en av deltagarna dör i löparspåret. När det sedan visar sig att det verkar vara mord kastas Emma och de andra in i en kamp mot klockan för att inte fler löpare ska mista livet innan loppet är slut.

Det är ett högt tempo i boken och flytet är mycket bra. Det verkar kanske konstigt att den utspelar sig under en dag men det som bygger på historien är tillbakablickarna vi får emellanåt från de olika personerna. Jag tycker att Andra andningen håller mycket hög kvalité och det är så här jag vill ha mina kriminalromaner - det ska inte gå att lägga ner dem. Oavsett om man realtidsläser eller ej.


Serie: Emma Sköld #2
Författare: Sofie Sarenbrant
Språk: Svenska
Sidor: 339
Genre: Roman, Thriller, Krim
Utgivningsår: 2013
Förlag: Damm förlag (recex)
Format: Inbunden
ISBN: 978-91-7537-012-5

1 kommentar:

  1. Jag gillar inte Emma Sköld lika starkt, tycker inte att jag får lära känna henne tillräckligt för att veta vem hon är. Överlag tycker jag att karaktärerna blir ganska ytliga, tyvärr.

    SvaraRadera

en favorit

Eleanor & Park av Rainbow Rowell

Jag var helt säker på att jag hade skrivit om Eleanor & Park av Rainbow Rowell. Bombsäker! Men när jag häromdagen skulle hitta länken ...