söndag 28 juli 2013

Alice i Zombielandet av Gena Showalter

Men åh! Jag har inte läst nåt av Showalter förut men om allt är så här så är jag fast. Helt och hållet fast. Jag älskar hennes stil, ordval, dialogerna, sättet huvudpersonen kommunicerar mig som läsare. När det gäller innehållet är jag nog inte den första som trott att boken, på grund av dess namn Alice i Zombielandet, är en remake på Alice i Underlandet. Jag blev snabbt varse att det inte riktigt var så och det var en glad överraskning. Däremot älskar jag hur jag hon använder sig av influenser från boken. Och omslagen sen - det är ju fantastiskt! Och nu undrar väl flera av er vad boken egentligen handlar om. Den handlar om Alice som förlorar sin familj i en bilolycka. Efter den fruktansvärda händelsen börjar Alice se zombierna som hennes pappa varit rädd för hela livet. Och hon vill ha hämnd. Och sen träffar hon Cole. Åh Cole! Swoonfaktorn är höööög!

Det finns dock en del frågetecken som... (markera för att se) [Varför kan bara vissa se zombierna? Jag fattar inte riktigt det här med andevärlden och zombierna och hela den grejen. Och kan de ändå äta vanliga människor som inte kan se dem...?] Men hey, det funkar kanon anyway! Nu vill jag ju bara veta när bok nummer två i serien kommer ut, för den vill jag verkligen läsa. Helst nu!Originaltitel: Alice in Zombieland
Serie: The White Rabbit Chronicles #1
Författare: Gena Showalter
Språk: Svenska
Originalspråk: Engelska
Sidor: 427
Genre: Roman, Paranormal Romance, YA, Fantasy
Utgivningsår: 2013
Förlag: Harlequin (recex)
Format: Danskt band
ISBN: 978-91-640-7798-1

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

en favorit

Eleanor & Park av Rainbow Rowell

Jag var helt säker på att jag hade skrivit om Eleanor & Park av Rainbow Rowell. Bombsäker! Men när jag häromdagen skulle hitta länken ...