måndag 29 april 2013

Synda av Sylvia Day

Jag har läst ganska mycket erotica (eller räknas den till romance?) sedan Fifty shades... och förlagen skickar mig bok på bok på bok... vilket jag är sjukt tacksam för! För det verkar sannerligen vara så att böckerna i genren bara blir bättre och bättre. Nu senast fick jag böckerna Synda och Älska (rec imorgon 30/4) skrivna av Sylvia Day och utgivna av Bookmark Förlag. Och de är lätt mina favvisar i genren hittills, tätt följda av The Original Sinners-serien.


Originaltiteln på Synda är Seven years to sin vilken jag tycker beskriver boken så mycket bättre än bara Synda. För syndar gör de sannerligen (beroende på hur pryd man är...). Och det är också så att det var sju år sedan Jessica Tarley, vår huvudperson, senast träffade Alistair Caulfield. Kvällen innan Jessicas bröllop kommer hon på Alistair när han, mot betalning, förlustar sig med en äldre kvinna. Jessicas och Alistairs blickar möts och Jessica kan inte glömma den känslan hon kände då och har burit detta med sig under många, många år. Sex år senare dör hennes make och när hon ska resa till Karibien för att ordna upp dennes affärer träffar hon Alistair igen. Det blir ett passionerat möte och under de veckor de spenderar tillsammans till havs växer en djup och innerlig kärlek fram emellan dem. En kärlek guldkantad med glödhet passion och njutning.


Jag tycker att Synda är riktigt, riktigt, riktigt bra! Jag dras med och tokgillar att vi får både Jessicas och Alistairs PoV. En mycket bra historia flankerad av en bra sidohistoria (Jessicas syster som blir gravid och hennes hälsa försämras). Den är så bra uppbyggd, så fort man börjar undra hur det går för syrran så handlar nästa kapitel om henne - utmärkt avvägt med andra ord. Sen gillar jag ju personligen när det är passion, sex och kärlek UTAN slag, rep med exotiska knutar, tortyr och annat tjafs. Romantik och passion - där har ni det vinnande konceptet om ni frågar mig.


Titel: Synda
Originaltitel: Seven years to sin
Författare: Sylvia Day
Språk: Svenska
Originalspråk: Engelska
Sidor: 301
Genre: Roman, Erotica, Romance
Utgivningsår: 2012
Förlag: Bookmark Förlag (recex)
Format: Danskt band
ISBN: 978-91-87173-59-2

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

en favorit

Eleanor & Park av Rainbow Rowell

Jag var helt säker på att jag hade skrivit om Eleanor & Park av Rainbow Rowell. Bombsäker! Men när jag häromdagen skulle hitta länken ...