måndag 29 april 2013

Beautiful Disaster/Walking Disaster av Jamie McGuire

Det har sagts här på bloggen förr - jag somnar alltid när jag läser på kvällen. Hittills finns det bara ett  par undantag och det är t.ex. Överenskommelser av Simona Ahrnstedt. Men nu har hon fått sällskap på tronen. För när jag läste Jamie McGuires Beautiful Disaster somnade jag inte. No way in hell. Jag läste och läste och läste. Grät och skrattade och hade fjärilar i magen. Den tog mig verkligen med storm. Dagen efter hittade jag lyckligtvis uppföljaren på Heathrow och den var slut innan jag var hemma i Halmstad igen. Nu undrar ni antagligen vad de handlar om. Det ska jag med glädje göra.

Böckerna handlar om Abby. Hon har börjat college i en stad långt hemifrån med visionen om att starta ett nytt liv där ingen känner vare sig henne eller hennes familj. Med sig har hon sin bästa vän America. En kväll träffar hon Travis. Tatuerad, snygg, sexig, lite farlig, självsäker och precis den killen som hon inte vill ha. Men som hon samtidigt åtrår mer än hon någonsin skulle erkänna. I Travis ögon är Abby det som han inte visste fattades i hans liv. Och det är svårt att leva med vetskapen om att man kan förlora det som man inte förrän nu visste var det viktigaste, den viktigaste. Det är början till en kärlekshistoria som är det bästa, men samtidigt det sämsta, som har hänt dem.

I första boken, Beautiful Disaster, får vi följa Abby och Travis från Abbys PoV och i andra boken, Walking Disaster, är det Travis tankar som vi får ta del av. Samma händelser - olika synvinklar. Det ger verkligen ett djup till historien och man får saker förklarade för sig som man inte hade fått från bara en av sidorna. Varför gjorde Travis så? Varför sa Abby det? osv osv. Riktigt vasst! Jag tyckte dock att den första boken är snäppet bättre. Kanske för att jag som tjej känner igen mig mer i en tjejs PoV... Den enda yttepyttiga negativa saken är att jag slukade böckerna efter varandra vilket gjorde att det kändes igen allt för väl. Hade det gått någon/några veckor emellan hade små detaljer glömts bort och jag hade blivit positivt överraskad igen. Men det är en petitess. Jag fullkomligt älskar de här två böckerna. Älskar. Det finns verkligen inget bättre än att svepas med i en ungdomsförälskelses första darrande andetag, känna de första trevande men heta avtrycken på hungriga kroppar och lida med den hjärtesorg som är så innerligt djup som om det gällde livet. Vilket det visserligen gör. Jag faller pladask för Travis. Och jag fullkomligt älskar böckerna. Älskar!


Serie: Beautiful #1
Författare: Jamie McGuire
Språk: Engelska
Sidor: 418
Genre: Roman, New adult
Utgivningsår: 2012
Förlag: Simon & Schuster
Format: Storpocket
ISBN: 978-1-47111-503-5Serie: Beautiful #2
Författare: Jamie McGuire
Språk: Engelska
Sidor: 437
Genre: Roman, New adult
Utgivningsår: 2013
Förlag: Simon & Schuster
Format: Storpocket
ISBN: 978-1-47111-514-1

1 kommentar:

  1. Har just läst ut del 1(Underbara helvete) och är SÅ sugen på del 2, Travis bok MEN ska vänta lite så jag får återuppleva saker och ting!! Så sjukt bra bok :)

    SvaraRadera

en favorit

Eleanor & Park av Rainbow Rowell

Jag var helt säker på att jag hade skrivit om Eleanor & Park av Rainbow Rowell. Bombsäker! Men när jag häromdagen skulle hitta länken ...