söndag 28 april 2013

Generation Loss av Elizabeth Hand

Elizabeth Hand är lovordad från alla håll och kanter, speciellt av Dark Places-Helena. Och eftersom jag litar blint på hennes omdöme köpte jag Generation Loss på Bokmässan i höstas. Signerad, might I add. Sen har den blivit stående fram till för några veckor sedan när den blev mitt resesällskap när jag skulle på utbildning i  Exeter. Jag tyckte nog att den var lite svår att komma in i till en början. Inte på något sätt dålig eller så, bara lite... seg. Men. Så fort Cass Neary, denna dysfunktionella anti-hjältinna och has-been famous photographer, anländer till Paswegas Island, Maine tar det fart. Väl framme har hon som uppgift att intervjua Aphrodite Kamestos, en mycket begåvad fotograf som numera lever ett undangömt och lågmält liv i sitt föredetta hippie-kollektiv (nu utan kollektivet...). Det finns bara ett problem - ingen verkar veta något om intervjun...


Jag är ganska ambivalent när det kommer till Cass. Ena stunden avskyr jag henne och tycker att hon helt enkelt bara ska se till att rycka upp sig. För att i nästa sekund känna med henne, förstå hennes smärta och sorg.Boken är en mix av olika genrer och är därför ganska svårbestämd. Det är en thriller med nagelbitande partier, en touch av kärlek, ganska deprimerande och dysfunktionell vid sina tillfällen, mytisk och mystisk samtidigt som den är en deckare. Men det viktigaste är att den ju i slutändan är riktigt, riktigt bra! Och det får mig att tänka på slutet... I like it a lot!


Titel: Generation Loss
Serie: Cass Neary #1
Författare: Elisabeth Hand
Språk: Engelska
Sidor: 292
Genre: Roman, 
Utgivningsår: 2008
Förlag: Harcourt Books
Format: Storpocket
ISBN: 978-0-15-603134-9

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

en favorit

Eleanor & Park av Rainbow Rowell

Jag var helt säker på att jag hade skrivit om Eleanor & Park av Rainbow Rowell. Bombsäker! Men när jag häromdagen skulle hitta länken ...