tisdag 30 april 2013

Månadens förlag: Offerrit av Johannes Källström

Jag gillade flera av Johannes Källströms noveller i samlingen Mörkersikt och ville därför mer än gärna läsa Offerrit, som är hans andra bok. Tyvärr måste jag medge att jag blev un petite besviken på den senare. Missförstå mig rätt - boken är välskriven men den fångar mig inte. Inledningen är bra och det bådar gott... Men sen tappar den. Det är ganska många personer att hålla reda på vilket för mig blev förvirrande och jag tappade fokus vid vissa tillfällen. Sen hade jag velat att den skulle varit mycket, mycket läskigare än hur jag upplevde den. 

Summa summarum - en pyttig och gles och otillräcklig "rec". Men desto viktigare - jag tror på Johannes och hans förmåga att skriva bra böcker, och allra helst noveller som i Mörkersikt. Det är bara det att jag denna gång, till skillnad från förra boken, inte är övertygad. Men jag ser ändock fram emot att läsa mer av Johannes i framtiden.


Titel: Offerrit - en annorlunda berättelse om besatthet
Författare: Johannes Källström
Språk: Svenska
Sidor: 368
Genre: Roman, Skräck
Utgivningsår: 2011
Förlag: Massolit förlag (recex)
Format: Pocket
ISBN: 978-91-86649-28-9

1 kommentar:

en favorit

Eleanor & Park av Rainbow Rowell

Jag var helt säker på att jag hade skrivit om Eleanor & Park av Rainbow Rowell. Bombsäker! Men när jag häromdagen skulle hitta länken ...