tisdag 30 april 2013

Älska av Sylvia Day

Precis som Synda, som jag skrev om igår, utspelar sig Älska i 1800-talets London och vi får i den här boken följa Isabel och Grayson. De ingår ett äktenskap baserat på vänskap och där vänsterprassel och älskare/älskarinnor är mer regel än undantag. Ett stund in i äktenskapet dör Graysons ungdomskärlek i barnsäng och barnet likaså. Graysons barn. Han försvinner spårlöst och är borta i fyra år. När han kommer tillbaka är han en förändrad man och använder all sin kraft för att få Isabel att vilja ha ett "riktigt" äktenskap med honom. Ett köttsligt, passionerat och eldigt äktenskap. Isabel är dock inte lika övertygad...

Älska är minst lika välskriven som Synda, även om handlingen i den senare tilltalar mig mer. Day är mycket bra på att förflytta mig till en helt annan tid där jag kan förlora mig helt. Även om jag inte är helt insatt i hur det var på den tiden kan jag på ett enkelt sätt förstå och acceptera hur man levde då. Trots att det är helt annorlunda mot idag. Jag blir inte lika upp över öronen som när jag läste Synda men jag  uppskattar boken mycket. 

Jag vill läsa mer av Sylvia Day och vet att del 1 i Crossfire-trilogin, För dig blottad, nyss har släpps. Del två, För dig sedd, släpps nu i maj och del tre, För dig nära, släpps i oktober. Dem måste jag läsa. Måste!


Titel: Älska
Originaltitel: The Stranger I Married
Författare: Sylvia Day
Språk: Svenska
Originalspråk: Engelska
Sidor: 295
Genre: Roman, Erotica
Utgivningsår: 2013
Förlag: Bookmark Förlag (recex)
Format: Danskt band
ISBN: 978-91-87173-84-4

1 kommentar:

  1. del 4 & 5 kommer ut med i crossfire serien men vet ej datumen...=)

    SvaraRadera

en favorit

Eleanor & Park av Rainbow Rowell

Jag var helt säker på att jag hade skrivit om Eleanor & Park av Rainbow Rowell. Bombsäker! Men när jag häromdagen skulle hitta länken ...