fredag 5 april 2013

Påskekrim 2013: Hypnotisören av Lars Kepler

Jag hade, envis som jag är, bestämt mig för att inte nödvändigtvis läsa Hypnotisören. Jag har en förmåga att bli rejält mätt på framgångssagor, som t.ex. Stieg Larsson och Kepler, redan innan jag läst dem, men när "alla" andra gjort det. Det är ett sådant drev kring dem att jag tjurar lite och tänker att "den ska jag INTE läsa". Men sen kom då påsken 2013 och jag bad er om hjälp med att välja påskekrim. Och ni valde Kepler!? Jag tänkte att ni måste vara tokiga, ni valde alltså Kepler framför French? Hallå?!

Men nu kryper jag till korset och säger ett stort TACK till er som röstade! Hypnotisören var ju kanon. Snabbläst, intensiv, välskriven, spännande - allt som en påskekrim ska vara. Och de nästan 600 sidorna tog knappt ett par dagar att läsa (precis som paperbacklover lovade).

Jag tänker inte skriva så mycket mer om innehållet mer än att det är ganska klassiskt - Ett par mord, kommissarie letar efter mördaren, något annat händer, förväxlingar på slutet, en liten twist och alla de flesta lever lyckliga i alla sina dagar (det vet jag ju inte med säkerhet då det finns två böcker till i serien... som jag nu måste läsa). Sen har vi ju det där med hypnosen som jag finner ganska intressant.

Så om det finns fler tjurskallar som resonerar som jag så ska ni nog ända sänka garden och läsa den. Jag lovar, ni blir inte besvikna.

Mvh,
En som lätt skapar sig förutfattade meningar.


Titel: Hypnotisören
Författare: Lars Kepler
Språk: Svenska
Sidor: 572
Genre: Roman, Deckare, Thriller
Utgivningsår: 2011
Förlag: Månpocket
Format: Pocket
ISBN: 978-91-7001-758-2

5 kommentarer:

 1. Told ya! Kul att du gillade den, för det är ändå dumt att lägga ett par dagar och 600 sidor på nåt man inte gillar.

  SvaraRadera
 2. Tre stycken böcker till att njuta av finns det :-)

  SvaraRadera
 3. Jag tyckte också att den var ett oväntat trevligt tidsfördriv. Har inte läst de andra böckerna i serien, men skulle absolut kunna tänka mig att göra det.

  SvaraRadera
 4. Jag hade inte heller tänkt läsa den men blev nyfiken när jag hörde författarparet berätta om den. Brukar inte läsa deckare. Tyckte den var bra, men otäck och fick mardrömmar.

  SvaraRadera
 5. Jag gillade den också, även om jag var liiiite skeptisk i början. Men bra var den. Har dock inte läst den senaste av de, måste göra det, för jag har gillat alla de andra, tre va? Jag och mitt minne. Jisses. :D

  SvaraRadera

en favorit

Eleanor & Park av Rainbow Rowell

Jag var helt säker på att jag hade skrivit om Eleanor & Park av Rainbow Rowell. Bombsäker! Men när jag häromdagen skulle hitta länken ...