måndag 18 februari 2013

Järnkonungen (The Iron Fey #1) av Julie Kagawa

"En ny serie jag bara måste följa" är det generella omdömet av första boken i The Iron Fey-serien, Järnkonungen av Julie Kagawa. Det är en fartfylld fantasyberättelse proppfull av féer, järnhästar, bortbytingar och magiska väsen. Och mitt i allt detta finner sig en dag Meghan Chase. Hennes halvbror Ethan har blivit kidnappad och Puck (ja Puck som i Shakespeares En midsommarnattsdröm), Meghans bäste vän och numera bodyguard, tar med henne till alvriket Aldrig för att leta efter honom.

Det är som sagt fart och fläkt mest hela tiden och de kniviga situationerna avlöser varandra. Spåren efter Ethan tar Meghan, Ash (en snyggsnyggingalv på "fel sida"), Puck och Grimalkin (ett kattaskrälle med magiska krafter) till New Orleans där de ställs emot varelser de aldrig kunnat föreställa sig, inte ens i sina värsta mardrömmar.

En påsmygande kärleksaffär, magi och action blir enligt mig ett vinnande koncept! Jag har packat ner uppföljaren, Järnprinsessan, i resväskan och den ska bli läst på semestern. Sen finns det två till att läsa på svenska samt ett par som inte ännu är översatta/bara finns som e-bok. Så jag har att göra!

Titel: Järnkonungen
Originaltitel: The Iron King
Serie: The Iron Fey #1
Författare: Julie Kagawa
Språk: Svenska

Originalspråk: Engelska
Sidor: 296
Genre: Roman, fantasy
Utgivningsår: 2012
Förlag: Harlequin (recex)
Format: Storpocket
ISBN: 978-91-1-304418-7

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

en favorit

Eleanor & Park av Rainbow Rowell

Jag var helt säker på att jag hade skrivit om Eleanor & Park av Rainbow Rowell. Bombsäker! Men när jag häromdagen skulle hitta länken ...