onsdag 2 januari 2013

Sirenen av Tiffany Reisz


Jag tycker att de böcker jag läser i genren erotica bara blir bättre och bättre. Det är som att genren utvecklas enormt tack vare den uppsjö böcker som släppts det senaste året. Jag har plöjt E L James trilogi, snart halva Vina Jacksons trilogi och nu gått på den senaste i raden - The Original Sinners -trilogin av Tiffany Reisz. Första boken heter Sirenen och är, liksom de övriga jag nämnt, en typisk bok i genren.

Möt Nora Sutherlin. Erotikförfattarinna, dominatrix extraordinaire och en riktig knock out till kvinna. Hon beskrivs som Rachel Weisz till det yttre och vilken man (och kvinna) som helst skulle skrämmas av hennes framfusighet, ärlighet och öppenhet. Hon skriver på en ny roman men Zach, hennes nya redaktör, tänker inte låta det gå smidigt för henne. Han begär en så gott som total omskrivning av manuset. Under deras arbete tillsammans testas Zachs sexuella gränser medan Nora blir tvungen fundera över vad äkta kärlek innebär. Men det finns andra män som spökar för Nora. Søren, hennes älskare sedan många år,  och Wesley, hennes oskuldsfulla assistent. Män som hon vill och inte vill ha, av olika skäl.

Jag gillar Nora. Mycket. Hon är stark och kvinnlig och ingen-sätter-sig-på-mig-attityden är stark (liksom sätt-gärna-på-mig-attityden...). Men där finns mer. Hon är som en lök, där finns många lager och inuti finns en kärna som faktiskt är mjuk, känslig och lite osäker. Men det jag inte gillar är hennes relation med Søren, där är jag på team Wesleys sida alla gånger.

Jag måste säga att jag gillade Sirenen mycket. Speciellt eftersom det är en bra mix av välbeskrivna personligheter, en fungerande historia och lagom mycket sex. I både Sirenen och i Jacksons Åttio dagar gul är det många partnerbyten vilket jag inte gillar. Men i Sirenen sker det på ett annat sätt vilket gör att det inte stör mig lika mycket här. Vi får också på sätt och vis ta del av Noras förflutna genom de utdrag ur hennes roman som vi får läsa. Det gillar jag väldigt mycket. Jag får också några såna där Twilight-fjärilar i magen av Nora och Wes relation. Gillart!

Det är för tidigt än för att utse en vinnare mellan Fifty Shades, Åttio dagar och The Original Sinners. Jag återkommer när alla delar är utlästa.

Titel: Sirenen
Originaltitel: The Siren - The Original Sinners 1
Författare: Tiffany Reisz
Språk: Svenska
Originalspråk: Engelska
Sidor: 412
Genre: Roman, Erotica
Utgivningsår: 2012
Förlag: Harlequin (recex)
Format: Storpocket
ISBN: 978-91-640-7439-3

2 kommentarer:

  1. Måste ta och läsa den här serien också :) Tack för tipset!

    SvaraRadera
  2. Ska börja läsa den boken nu. Ska bli intressant om jag gillar den.

    SvaraRadera

en favorit

Eleanor & Park av Rainbow Rowell

Jag var helt säker på att jag hade skrivit om Eleanor & Park av Rainbow Rowell. Bombsäker! Men när jag häromdagen skulle hitta länken ...