onsdag 2 januari 2013

Oh my Good(reads) - hjälp!

Jag veeeet, apdålig rubrik. Men även dåliga ordvitsar är ordvitsar... eller?

Nu är det så att jag har tänkt mig börja använda Goodreads mer. Eller ja all aktivitet är mer än tidigare eftersom jag egentligen bara registrerat mig och inte använt det alls. Men nu så! Problemet är att jag inte fattar hur jag ska använda det. Jag brukar vara sjukt haj på sådant men jag tycker att det verkar krångligt, hittar inte böcker, kan inte importera min excel-lista osv. Så nu ber jag på mina bara knän om lite Goodreads 101!

Jag har iallafall fått till en challenge och widget. Så långt är jag med...

2013 Reading Challenge

2013 Reading Challenge
Tess has read 1 book toward her goal of 150 books.
hide


8 kommentarer:

 1. Jag använder mest Goodreads för att snoka rätt på nya böcker att läsa. De som ser intressanta ut klickar jag i min "want to read"-lista.
  Dessutom är det kul att ha koll på vad kompisar och bloggvänner läser, och hur långt de kommit i den aktuella boken.
  Adda mig gärna: http://www.goodreads.com/user/show/7822377-cecilia

  SvaraRadera
 2. Jag är riktigt kass på Goodreads. Men jag håller också på att lära mig. Det var lite krångligt i början...eller ja, det är väl fortfarande krångligt. Kollar bara böcker och snackar med folk där.

  SvaraRadera
 3. Sök efter titlar på engelska ifall de inte dyker upp, sen kan man klicka på "more editions" i spalten till höger (ofta) och scrolla ner lite så brukar översättningar finnas. Man kan även välja bland lite olika utgivningar/omslag etc. ifall man vill. Man kan ju dessutom innuti "write review" fylla i att man äger en bok osv. Tycker goodreads är himla bra och praktiskt, men antar att det tar ett tag att komma igång. Har ännu inte fyllt i alla böcker jag läst (som jag har på boktipset), men det ger sig. Ibland är det nog bäst att låta saker få ta tid :)

  Adda mig gärna! (http://www.goodreads.com/alekzisonfire)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för alla dina tips. Jag ska testa Boktipset också tror jag!

   Radera
 4. Det beror på vad du menar med Goodreads 101 men det är lätt att söka på ISBN för att få tag på den boken du har eller söker. Jag har haft lite problem med svenska böcker (eftersom det är en engelsk sida) men gör som alekzandra skriver. Sök upp den titel du vill ha och klicka på "more editions" som finns som länk uppe i högra hörnet på sidan. 99% av de böcker jag äger fanns på sidan i alla fall :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Goodreads 101 - grundkurs i Goodreads (ett vanligt amerikanskt uttryck eftersom kurs 101 är grundkursen i olika skolämnen på college i USA).

   Tack för tipsen - ska testa det!

   Radera

en favorit

Eleanor & Park av Rainbow Rowell

Jag var helt säker på att jag hade skrivit om Eleanor & Park av Rainbow Rowell. Bombsäker! Men när jag häromdagen skulle hitta länken ...