lördag 12 januari 2013

Månadens förlag: Om Atrium förlag


Jag har precis börjat läsa Torsdagsbarn av Sonya Hartnett som är utgiven på månadens förlag: Atrium förlag. De har också givit ut en av mina nyfunna favoritförfattare  - Jenny Valentine. Hennes Myrstacken och Trasig soppa kommer att recenseras här under januari månad. Jag tänkte presentera lite fakta om Atrium förlag idag.

"Atrium Förlag är ett ungt förlag med tre huvudinriktningar: filmlitteratur, dramatik samt barn- och ungdomslitteratur.
Vår ambition är att bredda den svenska bokutgivningen, med såväl klassiker som ny spännande litteratur inom i huvudsak de tre ovanstående områdena. Vi ger ut både svensk och översatt litteratur, försöker hålla en jämn balans mellan manliga och kvinnliga författare samt i våra översättningar blicka ut mot fler språkområden än det angloamerikanska.
För att fördjupa läsupplevelsen och sätta in litteraturen i ett sammanhang strävar vi efter att våra böcker ska innehålla ett för- eller efterord om författaren och verket, skrivna av experter på området.
Till våra barnböcker finns lärarhandledningar att tillgå för lärare, bibliotekarier och andra som arbetar med barn och litteratur. För våra böcker för unga vuxna finns läsguider för boksamtal i bokcirklar.
Verksamheten startade 2006, med fokus på barnlitteratur och dramatik. 2008 utökades utgivningen med filmlitteratur, och 2010 inledde vi även en satsning på ungdomsböcker."
Källa: http://www.atriumforlag.se/forlaget.htmEn av förlagets böcker är en av mina Shakespeare-favoriter nämligen Mycket väsen för ingenting. Och förutom ungdomsromaner av Hartnett och Valentine hittar vi barnböcker i Iggy & jag-serien, svenska folksagor och böckerna om Frida i Umeå år 1888.

Du kan också gilla Atrium på Facebook, här! Har ni läst något från Atrium?

2 kommentarer:

  1. Skulle vilja läsa Torsdagsbarn, har tidigare läst The Gohst's Child, dock ej utgiven på Atrium.

    SvaraRadera

en favorit

Eleanor & Park av Rainbow Rowell

Jag var helt säker på att jag hade skrivit om Eleanor & Park av Rainbow Rowell. Bombsäker! Men när jag häromdagen skulle hitta länken ...