söndag 13 januari 2013

Där jag inte längre syns av Petra Hillring

En liten liten bok men med så stort och viktigt innehåll. Där jag inte längre syns är en berättelse om en trasig flicka, så trasig att hon inte orkar mer. Jag tänker, när jag läser boken, att det antagligen finns flertalet elever som mår lika dåligt på min arbetsplats. Förhoppingsvis inte på grund av en tafsande och hotande lärare, förhoppningsvis inte alls, men det finns ju tusen andra skäl.

Vi möter Lina när hon precis fått reda på att hennes några år äldre syster, Linda, försökt ta livet av sig. Några dagar tidigare har Linda gett Lina tillåtelse att läsa hennes dagbok om någonting händer henne. Lina letar nu upp dagboken och börjar läsa. Det gör att Lina får uppleva hur hennes systers liv varit de senaste månaderna. Till en början ter sig hennes liv ganska vanligt, som vilken sjuttonårings som helst. Men med en lärare som bara blir sliskigare och sliskigare och nya, konstiga, bubblande känslor för en kompis gör att Linda inte orkar med mer tillslut. Och nu ligger hon där i sjuksängen. Lina tycker att det är skitjobbigt att läsa dagboken, men gör det (och lite till) för Lindas skull. Så att hon kan bli glad när hon vaknar. Om hon vaknar...

Boken är lätt att ta till sig och perfekt för högstadieungdomar. Stor text, inga svåra ord, ganska kort och med ett bra driv. Jag vill ju bara veta mer och få följa dagboksanteckningarna varvat med vad som händer i nutiden. Men hörrni, jag gillar inte omslaget. Inte alls. Det känns så... äsch jag vet inte. Nittiotal kanske. I vilket fall tror jag inte att det är det mest lockande omslaget, vilket är synd för boken bör bli läst. Måste bli läst. Jag kommer att ta med mitt recex till jobbet och se till att så många elever som möjligt läser den. Kanske fångar jag någon. Kanske, kanske räddar jag någon...Författare: Petra Hillring
Språk: Svenska
Sidor: 99
Genre: Roman, Ungdomsroman
Utgivningsår: 2012
Förlag: Duo Dito Förlag (recex)
Format: Häftad
ISBN: 978-91-978730-8-6

9 kommentarer:

  1. Intressant det där med omslaget. Jag tänkte det samma (och avstod från att läsa). Ska ge den en ny chans!

    SvaraRadera
  2. Daha sonra kullanmak istediginiz nickinizi yazınız.Kullanmak istediginiz nick(cinsel icerikli olmamalı,herhangi bir siyasi karşıtı nick olmamalı,küfür olmamalı,hakaret sözleri icermemeli)dir.Daha sonra eger sesli sitelere ilk kez giriyorsanız misafir girişi butonunun hemen altında Active-x İndir butonuna tıklayarak active denetimini yükleyiniz.Ve giriş yapınız.Sitemizde küfür,argo,hakaret ve kürtce muzik yasaktır.Eger kurallarımızı ögrenmek istiyorsanız lutfen sorun odamızdan yada başvuru odamızdan yardım isteyiniz.Sitemizde 120 oda bulunmakla beraber tüm odalarımıza giriş yapabilir güzel vakit gecirebilirsiniz.Hoş sohbetler....

    SvaraRadera

en favorit

Eleanor & Park av Rainbow Rowell

Jag var helt säker på att jag hade skrivit om Eleanor & Park av Rainbow Rowell. Bombsäker! Men när jag häromdagen skulle hitta länken ...