lördag 29 december 2012

Utmaningar 2013

Även om det ibland hämmar min läsning så kan jag inte motstå att skriva listor och utmaningar när det kommer till vad som ska läsas. Det sporrar mig, i alla fall till en början. Nu är jag i full gång med att fundera ut vilka utmaningar som jag ska ta mig för under 2013. Det blir en Boktolva som redan är färdiglistad. Jag tänker fortsätta på mitt Sookie Stackhouse-år som nu alltså blir ett två år långt projekt. Jag läste ju bara första boken under 2012...

2013 - THE (second) YEAR OF SOOKIE STACKHOUSE

1. Dead until dark 120219
2. Living dead in Dallas
3. Club dead
4. Dead to the world
5. Dead as a doornail
6. Definately dead
7. All together dead
8. From dead to worse
9. Dead and gone
10. Dead in the family
11. Dead reckoning
12. Deadlocked
13. Dead ever after (maj 2013)

Det måste också bli tio nya hyllvärmare. Jag vet inte varför jag envisas med dessa för det blir ju max ett par stycken lästa på den här listan. Eller som i år - ingen läst. Men hur som så vill jag ändå ha listan tillhands och bara det känns bättre. Men under 2013 ska jag verkligen ha som mål att läsa åtminstone hälften på listan. De ska också vara riktiga hyllvärmare - alltså böcker som stått i hyllan längre än två år. Jag fuskade ju lite på 2012-års lista (inte för att det hjälpte med läsningen). Böckerna för 2013 års hyllvärmarlista är följande:

[TIO HYLLVÄRMARE]
Följande tio hyllvärmare ska läsas under 2013:
Light Fantastic/Terry Pratchett
Jane Eyre/Charlotte Brontë
To kill a mockingbird/Harper Lee
Orlando/Virginia Woolf
The Poisonwood Bible/Barbara Kingsolver
Baggage/Emily Barr
Jonathan Strange & Mr Norell/Susanna Clarke
White oleander/Janet Fitch
Brunstkalendern/Emma Hamberg
Flyga drake/Khaled Hosseini

Men jag vill nog ha fler utmaningar än så. Är det någon som har något kul på gång? Tre på tre blir ju inte förrän till hösten, men första halvan av året är värd en riktigt bra läsutmaning. 

12 kommentarer:

 1. Dorothy Koomson är en riktigt bra författare - Marshmallows till frukost, Min bästa väns dotter och Godnatt, finaste är tre av hennes böcker som översatts till svenska. Slukade den första på mindre än en dag, så bra är de! Även Meg Cabot med sin serie om Babbeldrottningen är någonting att läsa om man vill ha något annorlunda, roligt och lite mer tjejiga böcker

  SvaraRadera
  Svar
  1. Babbeldrottningen har jag läst alla tre och gillade mycket!

   Radera
 2. Testa Malins författarfemma!
  http://malinsblog.wordpress.com/2012/12/27/infor-forfattarfemman-2013/

  SvaraRadera
 3. Jag har bl.a. en utmaning att läsa igenom hela alfabetet, dvs. en bok per bokstav som sorteras på författarens efternamn.
  Sedan ska jag läsa minst 5 klassiker och minst 10 engelska böcker. Tänkte slänga in en tegelsten på minst 1000 sidor också :)

  SvaraRadera
 4. Åh, White Oleander är en av mina favoritböcker! Trevlig läsning!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har för mig att jag sett delar av den som film - kan det stämma? Har den filmatiserats?

   Radera
 5. Jag var urusel på mina hyllvärmare detta år, så inför 2013 kör jag en light variant;
  http://bokmal73.wordpress.com/2012/12/29/hyllvarmare-20…valj-10-ploj-5/

  SvaraRadera
 6. Min boktolva är redan klar och utlagd på bloggen. Håller dessutom på att fila på några ytterligare utmaningar för 2013.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Fin tolva! Suzanne Collins är ju grym!

   Radera

en favorit

Eleanor & Park av Rainbow Rowell

Jag var helt säker på att jag hade skrivit om Eleanor & Park av Rainbow Rowell. Bombsäker! Men när jag häromdagen skulle hitta länken ...