fredag 28 december 2012

Promise not to tell av Jennifer McMahon

En riktigt bra light-spökis är det, Promise not to tell. Jag har tidigare bara läst Don't breathe a word av McMahon och den var fantastiskt bra. Promise... tar plats i Vermont, USA, dit Kate Cypher återvänder för att ta hand om sin åldrande och alzeimer-sjuka mamma. I samma stund som hon kommer till New Hope (det numera till stor del förfallna hippiekollektivet där Kate växte upp) mördas en flicka. Det visar sig att mordet är på pricken likt det mord som hände när Kate var ung. Men då var det Del Griswold som mördades. The Potato Girl. En flicka, utstött och smutsig och vars enda vän var Kate. Men Kate kunde inte stå emot grupptrycket från de populära kidsen och svek Del. Sen dog hon, mördades. Nu när Kate kommer tillbaka till sina hemtrakter kommer sanningen och det förflutna ikapp henne och frågan är om hon kan ordna upp allt innan det ät försent.

Promise not to tell är inte riktigt lika bra som Don't breathe a word men är inte för den saken dålig. Nej inte alls. Den är av slukarkaraktär och driver på fint när de olika händelserna bygger upp mot slutet. Ett slut som är bra men jag hade förväntat mig mer cliffhanger, som i Don't... Nu vill jag bara slänga mig över den McMahon som väntar i hyllan: Island of lost girls.


Titel: Promise not to tell
Författare: Jennifer McMahon
Språk: Engelska
Sidor: 255
Genre: Roman, spök
Utgivningsår: 2008
Förlag: Orion Books
Format: Storpocket
ISBN: 978-0-7528-8298-7

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

en favorit

Eleanor & Park av Rainbow Rowell

Jag var helt säker på att jag hade skrivit om Eleanor & Park av Rainbow Rowell. Bombsäker! Men när jag häromdagen skulle hitta länken ...