måndag 10 december 2012

Så gör jag - konsten att skriva av Bodil Malmsten

Det är nästan så att jag skäms men det här var första gången jag läst något av Bodil Malmsten. Men innan jag fortsätter måste jag deklarera att det var definitivt inte den sista. Även om Så gör jag klassas som en handbok så har den, vad jag kan tänka mig iallafall, stora drag av hennes skönlitterära stil. Eller vad säger ni som läst hennes skönlitteratur? Jag tror att det kan vara så. Och det är bra. Eller nej, mer än bra. Det är fantastiskt! För jag tycker att boken är fantastisk. Både till innehåll och form. Bodil leder oss igenom skrivprocessen på en näst intill poetiskt klang och med sina egna tips och idéer. Sådant som funkar för henne, saker hon ångrar och som hon har gjort om. Vad hon är stolt över och hur hennes skrivprocess förändrats över tiden. Boken är fylld med härliga bilder på bokomslag och böcker med små post it's som sticker ut åt alla håll och kanter. Pricken över i:et, grädden på moset hade varit att boken kom med ett paket mini-post it's så att jag hade kunnat märka mina favoritsidor, precis som böckerna på många av bilderna.

Jag som själv är i början av min skrivprocess, något som jag hoppas i sinom tid kan bli till mer aktivt skrivande, har verkligen nytta av boken och hittar många små tänkvärdheter på varje blad. Läsbandet har jag parkerat på sidan 43. En sida som börjar med frasen 

"Så du vill skriva en bok!"

Ja ja JA! Det vill jag. Och det där läsbandet ska sitta där som en påminnelse att jag någon gång ska göra det. Och då ska Bodil vara min följeslagare, min peppande vän och min mentor!


Titel: Så gör jag - konsten att skriva
Författare: Bodil Malmsten
Språk: Svenska
Sidor: 301
Genre: Fakta, Litteraturvetenskap, Handbok
Utgivningsår: 2012
Förlag: Modernista
Format: Inbunden
ISBN: 978-91-7499-215-1

4 kommentarer:

  1. Läs mer av Malmsten! Du kommer inte ångra dig...

    SvaraRadera
  2. Jag har sagt ca 10 gånger till min man att i julklapp önskar jag mig Så gör jag; jag hoppas att han har förstått vinken :-)

    SvaraRadera

en favorit

Eleanor & Park av Rainbow Rowell

Jag var helt säker på att jag hade skrivit om Eleanor & Park av Rainbow Rowell. Bombsäker! Men när jag häromdagen skulle hitta länken ...