tisdag 11 december 2012

Gone 3 - Lögner av Michael Grant

Min sista utmaningsbok i Tre på tre-utmaningen 2012. Jag hade haft dem stående i hyllan ett bra tag när jag bestämde mig för att det var Gone-serien som jag skulle läsa i utmaningen. Fina recensionsex från B. Wahlströms som tyvärr hamnat lite i skymundan. Och så här i efterhand så ångrar jag att jag inte läst dem tidigare. För de är skitbra. Och det som är det bästa är att de blir bara bättre och bättre för varje del som kommer (även om tvåan fortfarande är min favorit). Tyvärr är det också så att det blir värre och värre för Sam och de andra i Zonen för varje del. Nu börjar maten verkligen ta slut och fler och fler av kidsen tar till alkohol som tröst i allt det bedrövliga. Sam och Rådet försöker få ordning på samhället men det fungerar inte som de tänkt sig. Speciellt inte eftersom flera av de som dött på sista tiden verkar ha kommit tillbaka till dem. Och inte heller blir det lättare när det ryktas om att Orsay är en profet och kan se vad som händer utanför Zonen och ge besked om hur deras familjer har det där...

Spännande som alltid i den här bokserien. Rått och grymt och ärligt. Och det som lyfter den här tredje delen är just det som Orsay är - hon blir en länk till den värld som fortfarande verkar finnas utanför den Zonen. Det gör att jag om möjligt ännu mer vill veta hur detta kommer att sluta. Det och för att veta vad som kommer att hända mellan Sam och Astrid. Så jag ska snarast slänga mig över nummer fyra, Smitta, som står i bokhyllan och väntar. Men först ska ni läsa Lögner - den tredje Gone-romanen. Finns i en boklåda nära dig.


Titel: Gone 3: Lögner
Originaltitel: Lies - A Gone Novel
Författare: Michael Grant
Språk: Svenska
Originalspråk: Engelska
Sidor: 352
Genre: Roman
Utgivningsår: 2011
Förlag: B. Wahlströms
Format: Kartonnage
ISBN: 978-91-32-15476-8

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

en favorit

Eleanor & Park av Rainbow Rowell

Jag var helt säker på att jag hade skrivit om Eleanor & Park av Rainbow Rowell. Bombsäker! Men när jag häromdagen skulle hitta länken ...