söndag 12 augusti 2012

Själlös av Gail Carriger

Steampunk. Vampyrer. Varulvar. Afternoon tea. Pirrande kärlek i viktoriansk miljö. Hemliga vapen dolda i lila parasoll. Frasiga kjolar och spetshandskar. I give you - Själlös av Gail Carriger. Jag har velat läsa den länge och när jag hörde att den skulle släppas på Styxx fantasy var jag inte sen med att visa mitt intresse för den. För det är en bok helt i min smak. 

Den handlar om Alexia Tarabotti - en ungmö som de flesta tappat hoppet om när det gäller att gifta sig. De inte andra vet är att hon är född utan själ och är därför mycket användbar för Registreringsverket för Onaturliga Företeelser (ROF) och dess chef lord Maccon (som även kan tänka sig användningsområden av högst personlig karaktär). När Alexia i början av boken dödar en vampyr drar hon samtidigt igång vad som närmast kan beskrivas som en kamp mellan olika övernaturliga väsen, då främst vampyrer och varulvar. Och Alexia har hamnat någonstans mitt emellan.

Själlös är ett utmärkt bokval om du gillar fart och fläkt i viktoriansk miljö. Språket speglar epoken boken utspelar sig i och är ofta rappt och ganska humoristiskt. Jag gillar Alexia, speciellt när hon är med lord Maccon, som också är en av mina favoriter. Den undertryckta kärlekshistorien som är ganska het och som till sist når sin kulmen blir på något sätt drivande, även om den inte är primär. Jag tyckte mycket om Själlös och jag ser med otålighet och längtan fram emot andra delen i serien: Chanslös, som släpps i oktober. Och tills sist, som vanligt när det gäller böcker från Styxx - fantastiskt snyggt omslag med svart snitt och tryckt på tjockt härligt papper! Titel: Själlös
Originaltitel: Soulless
Författare: Gail Carriger
Språk: Svenska
Originalspråk: Engelska
Sidor: 365
Genre: Roman, steampunk
Utgivningsår: 2012
Förlag: Styxx Fantasy
Format: Inbunden
ISBN: 978-91-7355-227-1

4 kommentarer:

  1. Omslaget är ju bara fantastiskt! Jag har den på min att läsa-lista redan. :)

    SvaraRadera
  2. Blev nyfiken så jag tittade nyss efter om biblioteket här har boken och det har dom:). Den ska jag absolut låna.

    SvaraRadera

en favorit

Eleanor & Park av Rainbow Rowell

Jag var helt säker på att jag hade skrivit om Eleanor & Park av Rainbow Rowell. Bombsäker! Men när jag häromdagen skulle hitta länken ...