tisdag 12 juni 2012

En bok som påminner mig om min barndom.Den här boken läste mormor för mig och min syster en sommar på landet. Och den har blivit som en minnessak för alla somrar med mormor och morfar på landet. En fantastisk del av min uppväxt och jag är så glad att jag fick uppleva allt vi gjorde då: gick på tur och spanade efter älg, fiskade abborrar i ån, badade, åkte på utflykter till Falu koppargruva, lyssnade på Klinga mina klockor*, plockade svamp, blandade saft och vichy vatten till egen läsk och hade den bästa barndom en unge kan tänkas ha! Nu har jag suttit och googlat på Stocksbo ett tag och hittar då 360° bilder på internet vilket resulterar i att jag sitter och nostalgibölar och tittar på "vårt" gamla hus. Fina, fina minnen!

*Klinga mina klockor med Benny Anderssons orkester har satt ordentliga spår i mig så vi hade den som utgångsmusik när vi gifte oss!

3 kommentarer:

 1. Du visade lite intresse för den bokbloggträffen som aldrig blev av i april. Nu blir det en ny chans i Växjö om du har tid och lust. Välkommen.
  http://mimmimarie.blogspot.se/2012/06/valkommen-till-bokbloggstraff-i-vaxjo.html

  SvaraRadera
 2. Åh! Tyckte alltid att omslaget var så läskigt! Men älskade den :D

  SvaraRadera
 3. Underbara minnen från den tiden, älskade Stocksbo. Jag drömde dock mardrömmar om den boken efter mormor hade läst den :)

  SvaraRadera

en favorit

Eleanor & Park av Rainbow Rowell

Jag var helt säker på att jag hade skrivit om Eleanor & Park av Rainbow Rowell. Bombsäker! Men när jag häromdagen skulle hitta länken ...