söndag 17 juni 2012

Sommarläsning 2012

Imorgon går jag officiellt på semester. Sju (7) veckor. En av de positiva sidorna med läraryrket. Även om man jobbar som en gnu 45-50 timmar per vecka resten av året...Och med sommarlovet kommer lästid, massor med lästid. I år är min sommarläslista en aning over the top, jag vet sannerligen inte om jag kommer hinna läsa allt. Speciellt eftersom jag har min litterära semester att beta av också.  Men man ska vara ambitiös så here it goes (uppifrån och ner utan inbördes läsordning):Cirkeln av Mats Strandberg & Sara Bergmark Elfgren - Jag läste den visserligen som förhandsex i a4-format förra våren men väljer att läsa om den i bokcirkeln för att de andra ska få njuta av den.
Mörkersikt av Johannes Källström - Bådar gott... Måtte den leverera!
Rot and Ruin av Jonathan Maberry - Den här har stått i hyllan alldeles för länge men i sommar ska den läsas.
Lyckostigen av Anna Fredriksson - En bok som jag ska twitterbokcirkla i morgon kväll klockan sju. Den börjar riktigt, riktigt bra och jag hoppas den håller hela vägen in i mål.
Inmurad av Mikael Strömberg - Jag fastnade verkligen för hans Vätten så när jag nu fick recex av hans andra roman åkte den högt upp på listan för böcker att läsa snarast!
The Passage av Justin Cronin - För nästan exakt ett år sedan gjorde jag försök nr 1. Nu ska jag verkligen jobba för att läsa ut den i sommar.
Udda verklighet av Nene Ormes - En bok jag är nyfiken på och som jag måste läsa i sommar då uppföljaren kommer i höst.
Farlig ström av Kat Falls - Också en uppföljare till en bok som jag racerläste och inte kunde lägga ifrån mig.
Sista testamentet av James Frey - Det måste vara drygt tio år sedan jag läset James Frey senast och då var det My friend Leonard. Nu hans senaste roman från Gilla böcker.
Aldrig släppa taget av Holly Goldberg Sloane - En av de få ungdomsböcker jag har på listan i år...
Mannen som föll i glömska av Mia Ajvide - Det ska verkligen bli intressant att läsa en bok skriven av frun till en av mina favoritförfattare. Ingen press...

11 böcker. Plus fem från min reseutmaning! 16 totalt, sen brukar det alltid tillkomma nåt impulsläs. Men det blir fint det. Det blir fint.

4 kommentarer:

 1. Härligt! Inget slår sommarläsningen! :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Eller hur! Det är den bästa läsningen.

   Radera
 2. Jag fick minsann en pocketbok i sommarpresent av min rektor, "En förfluten tid" av Kate Morton. Verkar lovande... Något du läst?

  Kram Malin

  SvaraRadera
 3. Jag tyckte att fru Ajvide höll måttet ganska bra. Men hon har en bit kvar till sin kära man dock.

  SvaraRadera

en favorit

Eleanor & Park av Rainbow Rowell

Jag var helt säker på att jag hade skrivit om Eleanor & Park av Rainbow Rowell. Bombsäker! Men när jag häromdagen skulle hitta länken ...