måndag 11 juni 2012

Res med litteraturen i sommar - min resa!


Så har jag nu bestämt mig för vilka böcker och länder jag ska besöka i min litterära semesterresa. Jag kommer att börja min resa på Island med boken Gift för nybörjare av Eirikur Örn Norddahl (jag får inte fram specialtecken på macen - nån som vet). Jag är supersugen på att läsa den pga två skäl - att den verkar ruskigt bra och att han besöker Bokmässan i höst. Sen är ju omslaget så fantastiskt vackert också! Island är juni månads land i den nordiska utmaningen, därför påbörjar jag min resa där.


Nästa stopp blir Finland och där ska jag läsa Kjell Westös Gå inte ensam ut i natten. Finland var maj månads nordiska bok men som jag inte hunnit läsa än. Jag vet inget mer om varken bok eller författare mer än baksidestexten som lockade.


Jag tar mig sedan söderut till härliga Italien och läser Silvia Avallones bok Stål. Även detta var en bok som skulle läsas i maj men som inte hanns med. Den ska vara skitbra har jag hört!
Ett land som vi har varit på väg till i tanke men ej i handling... än... är Turkiet. Nu utspelas ju inte Asli Erdogans bok Staden i den röda kappan i Turkiet men både författare och huvudperson är därifrån. Boken utspelar sig i Rio de Janeiro och verkar även den som ett riktigt bra läs.Sista stoppet på min resa är USA och då genom boken Given av Sam Lipsyte. Ett kanonomslag i mina ögon och den kritikerrosade boken har fångat mitt intresse!


Imorgon får ni ett inlägg om min övriga semesterläsning!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

en favorit

Eleanor & Park av Rainbow Rowell

Jag var helt säker på att jag hade skrivit om Eleanor & Park av Rainbow Rowell. Bombsäker! Men när jag häromdagen skulle hitta länken ...