måndag 21 maj 2012

Sommar för evigt av Jenny Han

Så kom den då äntligen. Tredje och sista delen i Jenny Hans serie om Belly, Conrad och Jeremiah, Sommar för evigt. Det har nu gått ett par år sedan andra boken slutade och Belly och Jere är sedan två år ett par och går på samma college. Jere friar och Belly säger ja och de börjar tillsammans att planera både giftermål och ett liv tillsammans. Trots flera motgångar så är de fast beslutna att genomföra bröllopet och Belly jobbar dubbla skift för att få ihop pengar till både klänning, fest och lägenhet. Jere - han är inte lika närvarande han...

Jenny Han bjuder på ett snabbt men fastbitande läs. Jag vill veta hur den slutar och drivet fram till epilogen som utspelar sig några år senare är ganska trollbindande. Det jag verkligen gillar är, precis som i de föregående två, att jag får ta del av en del kapitel från Conrads synvinkel. Boken känns emellanåt ganska förutsägbar men hey - det gör väl ganska många böcker man läser tänker jag.

Jag tyckte att ettan var kanonbra och att nummer två var nästan på samma nivå. Trean plockar upp alla lösa trådar och lämnar mig som sagt tillfredsställd och mer än nöjd med att avsluta trilogin på det här sättet!

Titel: Sommar för evigt
Originaltitel: We´ll always have summer

Författare: Jenny Han
Språk: Svenska
Originalspråk: Engelska
Sidor: 270
Genre: Ungdomsroman
Utgivningsår: 2012
Förlag: B Wahlströms
Format: Kartonnage
ISBN: 978-91-32-15797-4

2 kommentarer:

  1. Härlig recension! Jag är så himla nyfiken på dessa böcker :)

    SvaraRadera
  2. Jag har ungefär samma tankar om denna avslutande del. Man blev nöjd med slutet även om det var ganska obvious var det skulle sluta. Han lyckades göra en nöjd, till skillnad från Suzanne Collins (enligt mig).

    SvaraRadera

en favorit

Eleanor & Park av Rainbow Rowell

Jag var helt säker på att jag hade skrivit om Eleanor & Park av Rainbow Rowell. Bombsäker! Men när jag häromdagen skulle hitta länken ...