måndag 9 april 2012

En sån där vidrig bok där mamman dör av Sonya Sones

Jag kan inte dra mig till minnes att jag har läst prosalyrik innan, men jag älskar det. Sonya Sones skriver just prosalyrik och En sån där vidrig bok där mamman dör är en helt underbar bok. Trots den mycket beklämmande titeln. Boken handlar om Ruby och precis som titeln låter oss veta har hennes mamma gått bort. I cancer, alldeles nyss nästan. Hon flyttar till Los Angeles för att bo hos sin supermegakända och stenrika skådespelare till pappa, Whip Logan. Och kvar hemma finns pojkvännen Ray och bästisen Lizzie.

Det är en vackert skriven bok med ungdomlig språk som väcker en massa känslor hos mig. Jag tycker att den är otroligt lätt att ta till sig och identifiera sig med även om min mamma inte är död eller min pappa kändis. Samtidigt känns den ganska förutsägbar men inte på ett negativt sätt. Den bäddar ju för en hel del händelser som jag liksom bara känner måste finnas med och jovisst där kom de också. Men som sagt, här blir det bara positivt. Jag tycker att Ruby har en sund inställning till det mesta och reagerar fullr normalt på de saker hon nu upplever i en ny stad med en ny pappa. Men det jag gillar mest är slutet där Ruby faktiskt får ett par smällar på näsan och blir tvungen att omvärdera en hel del grejer... 

Jag tycker att boken är underbar helt enkelt. Och jag måste genast kolla upp Vad mina vänner inte vet och Vad min flickvän inte vet som är Sones tidigare böcker. Och definitivt läsa mer prosalyrik!Titel: En sån där vidrig bok dör mamman dör
Originaltitel: One of those hideous books where the mother dies
Författare: Sonya Sones
Språk: Svenska
Originalspråk: Engelska
Sidor: 319
Genre: Ungdomsroman, prosalyrik
Utgivningsår: 2012
Förlag: Bonnier Carlsen
Format: Storpocket
ISBN: 978-91-638-6952-5

2 kommentarer:

 1. Jag gillar också prosalyrik väldigt mycket! Kan absolut rekommendera Sonya Sones andra böcker. Vill du läsa mer prosalyrik har Margaret Wild skrivit "En gång" och "Jinx".
  Ha det fint!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för tipsen - ska absolut kolla in dem!

   Radera

en favorit

Eleanor & Park av Rainbow Rowell

Jag var helt säker på att jag hade skrivit om Eleanor & Park av Rainbow Rowell. Bombsäker! Men när jag häromdagen skulle hitta länken ...