tisdag 27 mars 2012

Jorå, jag har också sett Hungerspelen!

Jag älskade böckerna om Katniss. Älskade. Verkligen. Igår var jag och såg filmen med några av mina fina gamla elever från min förra arbetsplats. Bara att träffa dem var fantastiskt! Så, vad tyckte jag då om filmen?

I loved it!

Jag tyckte att de verkligen hade fångat bokens känsla och adapterat den till rörlig media på ett riktigt bra sätt. Det förvånade mig hur mycket som stämde överens med de bilder jag haft i huvudet när jag läst böckerna. Som t.ex. de scener som utspelar sig i och runt vattendraget eller lägenheten där Katniss och Peeta bor under förberedelserna. Det fanns också en hel del scener som inte såg ut som jag hade tänkt mig bl.a. skogen utanför staketen i distrikt 12, ymnighetshornet och mutanterna. Men det är inte saker som sänker filmen, bara det att jag inte sett dem så framför mig. Jag gillar Jennifer Lawrence som Katniss och jag tycker att Woody Harrelson gör en skitbra Haymitch. Elizabeth Banks är fantastisk i rollen som Effie Trinket och jag sitter hela tiden och önskar att jag ska få se mer av henne. Jag funderar dock på om Cinna (Lenny Kravitz) är lika enkel och smakfull, i kontrast till de andra, i boken också? Jag kan inte alls erinra mig om det. Jag får väl ta och bläddra lite i boken för att kolla av det. Eller så kanske ni kan upplysa mig ;-)

Det finns en sak som för mig är en (yttepytte negativ) grej. Jag behöver mer swoonworthyness. Jag behöver en Peeta som får det att kännas ända ner i skosulorna. Jag behöver en Edwardesque-typ som sweeps me off my feet. Som gör att jag sprudlar och lyfter och... Tyvärr gör varken Josh Hutchenson eller Liam Hemsworth det för mig. Dubbeltyvärr.

Anywho. Hungerspelen the movie får i alla fall full pott från mig och jag längtar till Catching Fire kommer på bio. Bara 605 dagar kvar.3 kommentarer:

  1. 605 dagar!!!!? hur kan de vara så långt bort. Ska inte den komma om ett år?

    SvaraRadera
  2. Looooooooooooooooooooooove Hungergames <3333333333333333333333333333333333 asså finns inge bättre :*

    SvaraRadera

en favorit

Eleanor & Park av Rainbow Rowell

Jag var helt säker på att jag hade skrivit om Eleanor & Park av Rainbow Rowell. Bombsäker! Men när jag häromdagen skulle hitta länken ...