onsdag 4 januari 2012

Utmaningar och läslöften 2012

Utmaningar brukar man ju samla på sig under året men några som löper under hela året ska jag väl kunna komma på. En utmaning är att läsa alla Sookie Stackhouse-böcker. Jag har som bekant börjat på Dead until dark men den har inte blivit utläst. Än. Jag tror det är 12 böcker totalt i serien. Rätta mig gärna om jag har fel! Så de ska alla bli lästa under 2012 och jag läser dem på engelska.

En annan utmaning är Boktolvan som ni hittar här ovanför. Där har jag ju faktiskt redan läst en författare av tolv - Tana French. Rec kommer.

Jag har också bestämt mig för att plocka fram tio nya hyllvärmare. Det gick ju sådär med hyllvärmarna förra året, fyra av tio lästa. Inte nåt vidare va? Det är inga jättedammiga hyllvärmare jag har plockat fram men läsas ska det i vilket fall som helst. Hyllvärmarna jag ska läsa i år är:
Light Fantastic/Terry Pratchett
The Passage/Justin Cronin
Jane Eyre/Charlotte Brontë
Stolthet och fördom och zombier/Jane Austen & Seth Grahame-Smith
To kill a mockingbird/Harper Lee
Det/Stephen King
Räddaren i nöden/J.D. Salinger
Orlando/Virginia Woolf
Just Kids/Patti Smith
The Poisonwood Bible/Barbara Kingsolver

En ny tre på tre måste det väl också bli men kanske inte förrän framåt februari/mars nån gång. Eller vad tycker ni?

Andra läslöften inför 2012 är att vara nogrannare med att skriva om de böcker jag läst. Visst finns det alltid såna som man inte gillar så värst mycket och därför inte skriver om dem. Men tyvärr bjöd 2011 på en massa skitbra läs som jag inte hunnit skriva om. Men jag har lovat mig själv att jag ska försöka få till ett inlägg med några av mina favoriter från året som gått. Nähä, nu ska jag återgå till vår after ski hemma i stugan. Och kanske läsa lite också!

2 kommentarer:

  1. En Tre på tre är jag gärna med på igen :) Även om böckerna jag valde sist inte var speciellt bra. Fast då kan det ju bara bli bättre...

    The Passage fick jag i julklapp, på svenska då. Får se om den tränger sig före i läskön.

    SvaraRadera
  2. Jag vill gärna hänga på Tre på tre, blev aldrig av under 2011.

    SvaraRadera

en favorit

Eleanor & Park av Rainbow Rowell

Jag var helt säker på att jag hade skrivit om Eleanor & Park av Rainbow Rowell. Bombsäker! Men när jag häromdagen skulle hitta länken ...