fredag 27 januari 2012

One book wonders

Jovisst, precis som musikens one hit wonders så borde det ju finnas detsamma inom litteraturen. Författare som krystar ut en skitbra bok och sen... inget mer. Jag kom att tänka på detta när en kollega topsade mig om boken The God of Small Things av Arundhati Roy. Hon sa att den var riktigt bra men att författaren nog inte hade skrivit mer*. Så jag googlade lite och hittade en lista här och en lista där över one book wonders. Nu vet jag inte om jag kan hålla med om att alla författare på listan hör till kategorin men några av dem. Har ni några one book wonders-författare på lager? Det här kanske kunde bli till en utmaning vad det lider. So bring it!


*Efter lite detektivarbete kom jag fram till att det finns mer än en titel skriven av Arundhati Roy så hon räknas kanske inte dit ändå.

3 kommentarer:

 1. Dumskallarnas sammansvärjning och svindlande höjder kom jag att tänka på men de var ju med på nån lista där ja

  SvaraRadera
 2. Krävs det att författaren bara har gett ut en bok, eller duger det med en framgångsrik och x bortglömda?

  SvaraRadera
 3. Vilket rolig idée det har jag inte tänkt på men såklart måste sånna böcker finnas =)

  Kommer inte på någon nu men återkommer om jag gör det!

  SvaraRadera

en favorit

Eleanor & Park av Rainbow Rowell

Jag var helt säker på att jag hade skrivit om Eleanor & Park av Rainbow Rowell. Bombsäker! Men när jag häromdagen skulle hitta länken ...