tisdag 24 januari 2012

Filmer med böcker i handlingen? Hjälp?

Jag har elevens val en gång i veckan och just den här perioden erbjuder jag läsning på engelska. Både läsning på egen hand men också högläsning och diskussioner. Som en treat skulle jag vilja visa en film som har tydlig anknytning till böcker, läsning, bibliotek etc. Eleverna går i sexan och åttan i en blandad grupp. De filmer jag kan komma på är The Reader (kanske för mycket sex? kanske för mycket naket?) och You´ve got mail (bra med bokhandlarna ju) men sen tar det stopp.

Kan ni tipsa mig om filmer som jag skulle kunna visa! Pretty please!

12 kommentarer:

 1. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

   Radera
 2. Jane Austen Book club? Too Girly kanske? Kanske lite mycket vuxenproblem. Freedom writers? Inte riktigt böcker men skrivandet. Kopplas med fördel till Anne Franks dagbok. Den har jag kört. Ska fundera lite till...
  Kram Malin (J Enander)

  SvaraRadera
 3. Vad sägs om TV-serien Boktjuven?

  http://www.svd.se/kultur/beryktad-boktjuv-blir-till-tv-serie_4767881.svd

  SvaraRadera
 4. Tänkte även jag på Jane Austen Book club, ett alternativ till den är ju TV-serien Lost in Austen. Eller den absolut klassikern på detta tema: Madame Bovary som skrevs just med hänvisning till att unga kvinnor osm läste för mycket inte såg skillnad på verklighet och fiktion. Liksom don Quijote, som kanske är enklare i den åldern.

  SvaraRadera
 5. Eleverna var ju rätt unga. Tänkte först på Ninth Gate (men kanske lite fel forum att visa den!) Neverending Story kanske? Den kanske de flesta inte har sett? Kram!

  SvaraRadera
 6. Den film jag tänker på direkt är "The Ninth Gate" med Johnny Depp då hela handlingen cirkulerar kring böcker. Men jag vet inte om den heller egentligen är lämplig för elever i 6an & 8an med tanke på att huvudkaraktären inte är en så bra person och i slutet lyckas han bli ännu sämre ^^

  SvaraRadera
 7. Tack för alla era tips! Jag vette 17 vilken jag ska välja...

  SvaraRadera

en favorit

Eleanor & Park av Rainbow Rowell

Jag var helt säker på att jag hade skrivit om Eleanor & Park av Rainbow Rowell. Bombsäker! Men när jag häromdagen skulle hitta länken ...