onsdag 28 december 2011

Men vadå - heter hon AUDREY?

Det där presentkortet på Adlibris som jag fick från mina elever i avskedspresent brände ju i fickan och det fick bli en beställning. Jag läste hos Lingonhjärta om Her fearful symmetry och blev direkt sugen på att läsa Niffenegger. Andy Niffenegger. Kanon. Jag surfar in på ovan nämnda webshop men hittar inte Andy Niffenegger. Vad konstigt? Men jag hittar en Audrey Niffenegger. Efter ytterligare efterforskningar inser jag att det inte finns någon ANDY Niffenegger utan det korrekta namnet är ju AUDREY!!! Jag har av någon mystiskt anledning alltid trott att det var en Andy. Jag har nog helt enkelt bara läst slarvigt och antagit att det var en Andy. Samma sak med Andres Lokko - heter inte han Andreas Lokko? För det hade jag kunnat ge min högra hand på att han heter... Audrey - Andy. Tomato - tomato. I vilket fall som helst så är nu både Tidsresenärens hustru och Själens osaliga längtan på väg hem till mig.Andy?2 kommentarer:

  1. Hahaha! Vad jag känner igen mig! Jag är precis likadan. Själv hade jag problem med Audreys efternamn istället. Hade kunnat ge min högra fot för att hon hette Audrey Nifferman.
    Ps. Har också köpt hem Tidsresenärens hustru nu:)

    SvaraRadera
  2. :-D Ja, när jag ska säga namnet så mummel-sväljer jag halva för jag kommer aldrig ihåg vad hon heter... Nif-mummel-mummel-er. Tidsresenärens hustru är bra!

    SvaraRadera

en favorit

Eleanor & Park av Rainbow Rowell

Jag var helt säker på att jag hade skrivit om Eleanor & Park av Rainbow Rowell. Bombsäker! Men när jag häromdagen skulle hitta länken ...