tisdag 27 december 2011

Vårens boksläpp (jo jag ligger lite efter...)

Jag har sedan alla andra oh-ade och ah-ade över vårens boksläpp filat på ett inlägg på dito tema. Men av nedan förklarade skäl så har det inte bivit av. Men imorse fick jag en lång stund för mig själv då jag verkligen kunde förlora mig i den tegelstenstjocka katalogen. Så jag har samanställt en lista på de titlar som jag är nyfiken på i vår.

 • De tre nyheterna från Styxx Förlag - Själlös av Gail Carriger (april), De Dödas Strand av Carrie Ryan (april) och Döda Flickors Dans av Rachel Caine (januari).
 • Fina GillaBöcker släpper James Freys senaste bok Sista Testamentet (maj) och passar på att ge ut hans tidigare två (som jag läst på engelska). Hos dem hittar vi också Kaninhjärta av Christin Ljungqvist (april) och Det borde finnas regler av Lina Arvidsson (mars). Ja tack till alla!
 • Titeln Drömbokhandeln lockar ju bara den men även handlingen verkar spännande. Den släpps i februari på Sekwa förlag och är skriven av Laurence Cossé.
 • Printz Publishing släpper i vår två titlar som intresserar mig: Alla mina vänner är superhjältar (mars) och Den krympande hustrun (maj) båda skrivna av Andrew Kaufman.
 • På Ordfront hittar vi debutanten Sara Beischers Jag ska egentligen inte jobba här. Den ligger ju redan här hemma och väntar på att läsas och finns att köpa i bokhandeln.
 • Sofie Sarenbrants Vila i frid vill jag gärna läsa. Utkommer på Forma Books i mars.
 • X Publishing ger ut fyra böcker i vår och jag tackar gärna ja till allihop. David Levithans Liten parlör för älskande (januari), Avståndet emellan - en kollektivroman (mars), Kelly Links Fel grav och andra berättelser (april) och självklart Jellicoe Road av Melina Marchetta i maj.
 • På Pocketförlaget släpps Cirkeln av Mats Strandberg/Sara Bergmark Elfgren. Eftersom jag fick läsa ett otryckt ex i våras så kommer pocketutgåvan att självklart finnas i min bokhylla.
 • Nattens cirkus av Erin Morgenstern har inte bara ett snyggt omslag, den verkar bra också! Kommer i mars på Norstedts.
 • Elif Batumans Besatta fick jag i brevlådan härom veckan och även den ska läsas snart. På Natur & Kultur.
 • Fitnessförlaget har en nyhet med titeln Bli en bättre löpare med Malin Ewerlöf. Den ser jag gärna som ett komplement till min övriga löparlitt. Släpps i mars.
 • Moa Herngrens nya Jag skulle aldrig ljuga för dig vill jag jättegärna läsa. Kommer ut i april på Wahlström & Widstrand.
 • Precis min typ! av Simon Garfield flirtar med mitt grafiska hjärta. Kommer på Forum i mars.
 • Uppföljaren till Högre än alla himlar heter Blå Koral och kommer ut på Albert Bonniers förlag i april. Oavsett vad folk säger om Louise Boije af Gennäs senaste romansvit så tyckte jag att den växer ju mer man läser och jag läser gärna uppföljaren.
 • Månpocket lockar med Samlade svenska kulter i januari, De Imperfekta i febriari, Korparna i mars och Konsten att få superkrafter i april.
 • Den jag ser mest fram emot är en av de få zombieromaner som finns översatta till svenska. Varma kroppar av Isaac Marion kommer ut på MIX Förlag i februari. Längtar!
 • När det gäller ungdomsutgivningen så ser jag mycket fram emot Lisa Bjärbos Allt jag säger är sant (mars, Rabén & Sjögren), Eld av Strandberg/Bergmark Elfgren (april, Rabén & Sjögren), Carrington-katastrofen av Kjetil Johnsen (april, B Wahlströms), Aldrig släppa taget av Holly Goldberg Sloan (mars, B Wahlströms) och För evigt av Maggie Stiefvater (mars, B Wahlströms).

3 kommentarer:

 1. Åh, vilken inspirerande lista! :-)

  SvaraRadera
 2. Varma kroppar kommer du nog att gilla! =) Leandoers översättning är dessutom väldigt bra kan jag skvallra om.

  SvaraRadera
 3. När jag har fått tillbaka MIN dator ska jag också sammanställa en lista. Tyvärr kommer det inte hända förrän om tidigast en vecka, och förmodligen senare.

  SvaraRadera

en favorit

Eleanor & Park av Rainbow Rowell

Jag var helt säker på att jag hade skrivit om Eleanor & Park av Rainbow Rowell. Bombsäker! Men när jag häromdagen skulle hitta länken ...