fredag 2 december 2011

Day by day armageddon: Beyond exile av J.L. Bourne

Jag fick nummer ett, Day by day armageddon, i denna trilogi av Swedish Zombie och för det tackar jag honom av hela mitt hjärta. För den gillade jag så mycket så när jag fick reda på att det fanns en tvåa så beställde jag den direkt. Och inte blev jag besviken på tvåan heller.

DBDA Beyond exile är så gott som likadan som ettan. Eller likadan är den ju inte riktigt. Men storyn tar vid där den slutade hos de överlevande på Hotell 23. Samlingen växer genom att det tillkommer andra överlevare samt ett gäng soldater. De märker också att en del av de infekterade har egenskaper som många andra saknar. De är snabbare, smartare...

En stor del av boken befinner sig vår namnlöse huvudperson på en farlig resa. Ensam och skadad måste han ta sig tillbaka till hotell 23 från det ställe där han och några soldater kraschat med en helikopter. Man lider med honom och med andan i halsen följer man hans överlevnadsinstinkter ta över i ett försök att komma tillbaka till det som han nu kan kalla sin familj.

Några reflektioner jag har efter att ha läst den är: 1) Det verkar som att oinfekterade som dör utan zombieinblandning ändå infekteras. Det märkte jag inte i första boken. 2) Det märks tydligt att det är mer militär i den här. Det är än mer förkortningar och militära uttryck än i ettan. 3) De kraschar i närheten av Shreveport (Ett besök på Fangtasia kanske?). 4) Jag orkar inte vänta till juni 2012 på tredje och sista delen. 5) Läs den. ASAP!


Titel: Day by day armageddon: Beyond exile
Författare: J.L. Bourne
Språk: Engelska
Sidor: 277
Genre: Roman, Zombielitt, Dagbok
Utgivningsår: 2010
Förlag: Pocket Books
Format: Storpocket
ISBN: 978-1-84983-160-4

3 kommentarer:

 1. Sedan Romero/Russos Night of the Living Dead (1968) är det så mystiskt att man blir zombie antingen genom att bli biten ELLER att helt enkelt dö av vilken orsak som helst. Det är skitirriterande och jag föredrar när författare väljer att låta det enbart vara en smitta och inget annat hokus pokus. vad Bourne gjort är att han blandat ihop de olika koncepten. Del tre ORIGIN TO EXILE släpptes nyss. Boken du länkar till har jag inte hört talas om, det måste rimligen vara en del fyra?!

  Jag vill också tipsa dig om detta:
  http://www.swedishzombie.com/2011/12/reklam-permuted-press-black-december.html

  De fem e-böckerna i understa raden är GRATIS!!!

  Ps: Kul att du blivit så zombifierad! =P

  SvaraRadera
 2. Hm. Jag läste om den på en blogg för ett tag sedan & beställde den direkt. Bajs säger jag då om det alltså är 1:an & 2:an, de har jag ju redan. Bajs bajs baaajs! Fast det skulle iofs förklara omslaget kommer jag på nu. Ååh, BAAAAJS!

  Nu har jag nog fullkomligen grisat ned dina kommentarer, sorry! ;-)

  SvaraRadera
 3. Sorry! Du får ta och skälla på den bloggen för att ha givit dig felaktig information ;-)

  SvaraRadera

en favorit

Eleanor & Park av Rainbow Rowell

Jag var helt säker på att jag hade skrivit om Eleanor & Park av Rainbow Rowell. Bombsäker! Men när jag häromdagen skulle hitta länken ...