tisdag 22 november 2011

Tematrio: Vampyrer

Lyran kör en tematrio helt i min smak: Vampyrer! Jag ska alltså berätta om tre vampyrböcker/böcker med övernaturliga inslag/tips på sådana och här kommer mina:

1. Twilight. Jag skiter i om folk tycker att det är dags att plocka fram skämskudden eller inte men jag gillar Twilight-böckerna. Och jag gillar dem mycket. Så det så.

2. Rachel Caines Glashuset. En snabbläst, bra vampyrbok som är den första i en serie om Vampyrerna i Morganville. Har du inte läst så håll utkik här framöver - det vankas tävling!

3. Jag känner att jag måste ha med The Strain-trilogin (del Toro/Hogan) här eftersom jag läser sista delen nu i min Tre på Tre-utmaning. "Vampyrer tar över världen i tre böcker" kort och gott. Vampyrerna i sig är av den ovanliga, otraditionella sorten om än gamla som gatan. Grundtanken är ju ganska god och storyn hade kunnat vara skitbra men tyvärr är de lite för spretigt skrivna för min smak. Men hey - testa gärna själv!

1 kommentar:

  1. Man ska inte alls skämmas för att man gillar Twilight-böckerna :)

    Kram//Tess

    SvaraRadera

en favorit

Eleanor & Park av Rainbow Rowell

Jag var helt säker på att jag hade skrivit om Eleanor & Park av Rainbow Rowell. Bombsäker! Men när jag häromdagen skulle hitta länken ...