tisdag 13 september 2011

What lies beneath the clock tower av Margaret Killjoy

Jag måste säga att interaktiv läsning är riktigt riktigt roligt. Jag vet att det finns en mängd sådana böcker för barn men mig veterligen så är What lies beneath the clock tower en av de få för vuxna. Du går in i rollen som Gregory, en lite "egen" brittisk man som bor i ett klocktorn i en stad 1800-talets Frankrike. 

Okej, då kör vi.
Historien börjar med att du hör ett konstigt, obekant ljud från trapphuset i klocktornet där du bor. I absint-dimman börjar du fundera på vad det kan vara? Ljudet från en järndörr som skrapar eller ljudet från tolv hundar som är sända direkt från helvetet? Vilket som så är det ett nytt, okänt ljud. Vad gör du? Väljer du att inte undersöka saken vidare, att det bara är ett hjärnspöke i ditt trötta huvud gå till kapitel 2, sida 3. Väljer du att ta din hatt, rock och käpp och se efter vart ljudet kommer ifrån gå till kapitel 3, sida 3.

Ditt val kan antingen leda till döden... eller nåt ännu värre...

Det är helfestligt att läsa What lies beneath the clock tower. Jag har läst den åtta gånger varav jag dött sju av gångerna och kommit ur äventyret levande en gång. Dock tror jag inte att det var det slutet som var tänkt... Versionerna av historien är näst intill oändliga och det slutar ju aldrig på samma sätt. Dock oftast med döden. Det som är bra med boken är just det att man verkligen får valuta för pengarna för man läser ju aldrig ut den. Liksom. Sen ska jag väl erkänna att själva berättelsen i sig kanske inte är någon högoddsare. Men det gör inget för det är själva upplevelsen man vill åt. Får ni möjlighet att läsa den så gör det. Den är verkligen något utöver det vanliga!

Titel: What lies between the clock tower
Författare: Margaret Killjoy
Språk:Engelska
Sidor: 183 (men det beror ju på hur du läser...)
Genre: Interaktiv roman
Utgivningsår: 2011
Förlag: Combustion Books
Format: Pocket
ISBN: 978-0983497103


2 kommentarer:

  1. Nä men det här är ju jätteroligt. Hos amazon så kan man provläsa boken och jag har redan dött. Ska lätt införskaffa den :)

    SvaraRadera
  2. Det där låter ju jätteintressant, minns att jag läste en sån bok som barn.

    =)

    SvaraRadera

en favorit

Eleanor & Park av Rainbow Rowell

Jag var helt säker på att jag hade skrivit om Eleanor & Park av Rainbow Rowell. Bombsäker! Men när jag häromdagen skulle hitta länken ...