torsdag 22 september 2011

Åh vilken lycka!

En dag på bokmässan ger så mycket! En massa inspiration, fina möten och en massa nya böcker att ställa i hyllan. Jag har sett ofantligt många författare - jag tappar dock alltid tal- och fotoförmåga vid dessa tillfällen så jag har inte mycket till bevis och pratat med sjukt bra och trevliga förläggare. Några bra seminarier blev det och en mycket intressant författarintervju med Lars Gustafsson i Expressens monter. Några av mina höjdpunkter hade utgått men jag fick nog besöka alla montrar jag ville. Sen har jag blivit förvånad över hur många som faktiskt läser min bokblogg - det ger en extra boost av att höra det.

När det kommer till shoppingen så hade jag lovat mig själv att jag inte skulle köpa på mig 3pocketför100 och sådana dealar, både pga av vikten men också för att jag ville sikta in mig på nyare titlar. Så det här är min skörd:


Nerifrån och upp:
The Power of six av Pittacus Lore - fortsättningen på I am number four. Inköpt hos The English Bookshop tillsammans med Christopher McDougalls Born to run och Dewey Decimal System av Nathan Larson (ni vet Cardigans-Ninas man). Ett besök hos mina favoriter GillaBöcker blev det Jonathan Troppers Sju jävligt långa dagar. Hos X-publishing, där jag missade ett monterframträdande som jag gärna sett, blev det Antiloper av Ester Roxberg och Verklighetsprojektet av Isabella Nilsson. Sara Lövestams Udda blev dagens sista köp som jag ryckte till mig i Piratförlagets monter någon minut innan det var dags att hoppa in i taxin till stationen. Boken som jag är mest sugen på är Erebos (som man fick ett matchande usb-minne till när man köpte boken) skriven av U. Poznanski. Spännande. Bodil Sjöströms Route 66 går till Trollhättan är min vinst från Enligt O's bokmässebonanza förra veckan. Den hämtade jag upp i bokbloggarrummet - åh jag vill också tillhöra de som får tillgång till ett bokbloggarrum... Tack för boken i alla fall! Genvägsboken 96 romaner för dig som fortfarande har bråttom av Henrik Lange, köpt i Kartagos monter gav mig också ett presentkort på 25 kr på Adlibris. Fyra nya Novellixer har ju släpps och de fick följa med hem. Jag hoppade dock de fyra tyska som också fanns att välja på. Alltså tyska men på svenska... Till sist FICK jag två mp3böcker (Änglarnas svar av Stefan Einhorn och Varför hatar män kvinnor som älskar dem? av Eva Rusz) att recensera från A Nice Noise och supersöta Anna! Tack så hjärtligt - vilket fint bemötande jag fick i er monter Anna!

Men jag ska helt ärligt säga att det finns några böcker jag ångrar att jag inte köpte t.ex. Jonas Karlssons Spelreglerna, World War Z av Max Brooks trots "fel" omslag, The Walking Dead vol 1+2 i Apart förlags monter och nån (kanske allra helst Sankta Psyko) Johan Theorin - jag börjar bli bra sugen på hans böcker nu.
När jag kom hem låg de här två fina böckerna i brevlådan.Tack till Wahlström & Widstrand. Och det blev en fin avslutning på en ännu finare dag!

2 kommentarer:

 1. "Dewey Decimal System" fick jag i födelsedagspresent så den tycker jag du ska läsa snabbt så jag kan hör vad du tycker ;)

  (så jag vet om jag ska flytta upp den i läsa högen eller inte :P)

  Grattis till den fina högen böcker!
  *så himla avis att jag själv inte kunde åka på bokmässan...*

  SvaraRadera
 2. สล็อต pg1234 ทางเข้า แจกฟรีเครดิต สามารถทำเงินได้อย่างรวดเร็วและมีความสนุกสนานได้ในที่เดียว pg slot การใช้สูตรที่เหมาะสมอาจช่วยเพิ่มโอกาสในการชนะ

  SvaraRadera

en favorit

Eleanor & Park av Rainbow Rowell

Jag var helt säker på att jag hade skrivit om Eleanor & Park av Rainbow Rowell. Bombsäker! Men när jag häromdagen skulle hitta länken ...