söndag 21 september 2014

TRE på TRE: Järnprinsessan av Julie Kagawa

Den första boken i Kagawa-trean är utläst och det blev alltså Järnprinsessan  - del två i serien om Iron Fey. Meghan lyckades ju rädda sin lillebror i första boken men hon är ju fortfarande kvar i Vinterälvornas rike. För att kunna ta sig därifrån blir hon tvungen att ge sig ut på ännu en farlig jakt, den här gången för att ta tillbaka en spira som hamnat i fel händer. Meghan har fortfarande Puck, Grim och Ash till sin hjälp men alla hennes alvkrafter har försvunnit. Om Meghan hade problem innan så är det inget mot vad hon har nu...

Det jag tycker är häftigast med böckerna om Meghan är hur Kagawa väver in den verkliga världen och alvvärlden i samma nät, att de två världarna är så tätt sammansvetsade. I första boken hamnade vi till slut i New Orleans, i del två i Silicon Valley. Boken har ett bra flyt men den hade mått något bättre av att ha varit något kortare. Första boken är precis 100 sidor kortare och det blir perfekt. Men det är absolut läsvärt!

Titel: Järnprinsessan
Originaltitel: The Iron Daughter
Serie: The Iron Fey #2
Författare: Julie Kagawa
Språk: Svenska

Originalspråk: Engelska
Sidor: 397
Genre: Roman, fantasy
Utgivningsår: 2011
Förlag: Harlequin (recex)
Format: Storpocket
ISBN: 978-91-640-6878-1Nu är det dags att ta tag i bok nummer tre i oktober - det blir den andra boken i Kagawa-trean. Du missar väl inte att uppdatera mig när du läst ut en bok i TRE på TRE-utmaningen! Just nu ser det ut såhär för mig:

3x Virginia Woolf: Mrs Dalloway, Orlando, The Waves 
3x Iron Fey av Julie Kagawa: Järnprinsessan, Järndrottningen, Järnriddaren
3x "skulle ju inte köpa pga köpstopp men kunde inte låta bli": Himmelstrand (JAL)Vill ha dig så illa (Gunnar Ardelius), Född fenomenal (Josephine Bornebush)

Jag håller på med Mrs Dalloway men det går seeeeegt. Och den är ändå bara ca 150 sidor. Men den ska läsas innan jag får börja på någon av de andra. Hur går det för er?

7 kommentarer:

 1. Interesting to see ... thank you it's well done :)

  SvaraRadera
 2. Min första är utläst :-) http://whatyoureadin.blogspot.se/2014/09/tre-pa-tre-gone-girl.html

  SvaraRadera
 3. Första tegelstenen (Steglitsan) gick som en dans. Den andra (The Accursed) är hopplöst tråkig. Den läses nu enligt snabbläsningsmetoden.

  SvaraRadera
 4. Jag har läst Glasfåglarna, men inte recenserat, och hoppas komma igång med Brontë i morgon...

  SvaraRadera
 5. Nä, men nu måste jag ju bara läsa de där böckerna! :)
  Såg spännande ut! :)

  SvaraRadera
 6. Jag håller på med Before the dawn som är min första. Den är himla bra hittills, så jag tror jag ligger ganska bra till ändå :)

  SvaraRadera
 7. Här kommer min första 3x3! "Rosen på Tistelön" av Emelie Flygare Carlén.
  http://sannasbokhylla.blogspot.be/2014/09/3x3-tistelons-ros.html

  SvaraRadera

en favorit

Eleanor & Park av Rainbow Rowell

Jag var helt säker på att jag hade skrivit om Eleanor & Park av Rainbow Rowell. Bombsäker! Men när jag häromdagen skulle hitta länken ...