måndag 16 juni 2014

Den 16 juniI ca 35 minuter till är det den 16 juni. Min yngsta dotters födelsedag. Hon fyller fem år. Det är också dagen då James Joyces Ulysses utspelar sig, alltså den 16/6 i Dublin, Irland. Och (nästan) enbart på grund av att Lisen är född denna dag funderar jag på att läsa den. Vågar jag ta mig an de drygt 1000 sidorna? På originalspråk? Eller översatt? 

Har ni läst Ulysses?

8 kommentarer:

 1. 16:e juni firar jag och sambon årsdag (att vi officiellt blev ett par) och idag, 17:e, är det min mammas födelsedag. Juni är en fin månad. (:

  "Olysses" har i alla fall jag varit rädd för... Så jag vet inte om jag hade vågat, men har man inte testat så vet man ju faktiskt inte! (;

  SvaraRadera
 2. Jag har också funderingar på att läsa den. Men den avskräcker lite så det är därför jag drar på det.

  SvaraRadera
 3. Inte läst den men jag vill, frågan är bara när...

  SvaraRadera
 4. Jag har försökt! Men tusan så jobbigt det var, jag kom aldrig in i den. För mycket detaljer och för mycket "medvetandeströmmar" med blandade tankar direkt från huvudpersonernas huvud, inte lättläst. Men någon gång kanske jag kommer igenom hela...

  SvaraRadera
 5. Reine Brynolfssons fina inläsning av Erik Anderssons översättning gör den (läs)hörvärd!

  SvaraRadera
 6. Har inte läst, men vi har bröllopsdag 16/6, så jag känner också att jag borde.

  SvaraRadera
 7. Vilken fin blogg du har! När det gäller Joyce gillar jag Dublinbor och Porträtt av konstnären som ung. Ulysses är jag däremot inte särskilt förtjust. Jag måste hålla med Roddy Doyle: http://www.theguardian.com/uk/2004/feb/10/booksnews.ireland

  SvaraRadera
 8. "inte särskilt förtjust i", menade jag förstås. :) Typo...

  SvaraRadera

en favorit

Eleanor & Park av Rainbow Rowell

Jag var helt säker på att jag hade skrivit om Eleanor & Park av Rainbow Rowell. Bombsäker! Men när jag häromdagen skulle hitta länken ...