torsdag 6 februari 2014

Dag 12 – En bok som du brukade älska

Det finns nog ingen bok som jag brukade älska som jag inte fortfarande har starka känslor för. Vissa böcker fastnar och släpper aldrig taget. Men visst finns det böcker som svalnat något i takt med att åren går. Jag minns till exempel att jag hade en enorm hang-up för Judith Krantzs, Danielle Steeles och Barbara Bickmores böcker en period i tidig ungdom - speciellt Princess Daisy som lästes om och om igen. Den tror jag inte att jag älskar lika mycket om jag läser den så här drygt 20 år senare...

2 kommentarer:

  1. Jag hade också en sådan fas och tror helt klart att dessa böcker gör sig bäst i minnet. Tyckte om Princess Daisy, men mina favoriter var Barbara Taylor Bradfords serie om Emma Hart. Det kom fortsättningsböcker ganska nyss och jag läste en halv. Riktigt gräslig.

    SvaraRadera
  2. Åhh, Princess Daisy. Visst var det hon som köpte märkesklänningar på Second hand och hade hängande på ett vdringsställ i sin lägenhet? Jag ville leva precis så! Men har fortfarande inte lyckats göra ett ända märkesklänningsfynd på någon second hand...

    SvaraRadera

en favorit

Eleanor & Park av Rainbow Rowell

Jag var helt säker på att jag hade skrivit om Eleanor & Park av Rainbow Rowell. Bombsäker! Men när jag häromdagen skulle hitta länken ...