söndag 2 februari 2014

Dag 07 och 08 – Den mest underskattade/överskattade boken

Vad gör egentligen en bok över- eller underskattad? I mina ögon är en underskattad bok en bok som inte får den uppmärksamhet som den förtjänar. Att människor kanske undviker att läsa den pga olika skäl men som då leder till att man missar något fantastiskt. Jag har kanske inte en specifik titel men väl en genre som jag tycker är underskattad och det är zombiegenren, som mitt hjärta klappar lite extra för. Många avfärdar nog dessa böcker pga att de tror att de bara handlar om ruttnande zombies, blod och död. Men det finns så mycket mer i zombiegenren som är så himla bra. Människoöden, hur man hanterar en "end of the world"-situation, vad som händer när människor som aldrig hade valt varandra blir tvungna att leva och överleva ihop osv osv. Jag kan varmt rekommendera en hel rad zombieböcker - se min zombiebokhylla på Goodreads.

En överskattad bok kan jag däremot namnge och det är En man som heter Ove av Fredrik Backman. Den hade fått så extremt mycket ros och förväntningarna var skyhöga när jag läste den. Men det blev platt fall de luxe. Jag gillade den inte alls, tyckte den var mer tragisk än komisk och kunde inte se mycket positivt med den. Tyvärr. Den hade blivit så upphajpad att det liksom inte funkar för mig. Det är av samma anledning som jag aldrig kommer läsa Hundraåringen...

1 kommentar:

  1. Jag gillade inte heller En man som heter Ove särskilt mycket, den gav mig ingenting. Likadant med Hundraåringen, så den gör du rätt i att skippa.

    SvaraRadera

en favorit

Eleanor & Park av Rainbow Rowell

Jag var helt säker på att jag hade skrivit om Eleanor & Park av Rainbow Rowell. Bombsäker! Men när jag häromdagen skulle hitta länken ...