fredag 31 januari 2014

Dag 06 – En bok som gör dig ledsen


En bok, eller rättare sagt en bokserie, som gör mig ledsen är Jonas Gardells romansvit om Rasmus och Benjamin - Torka aldrig tårar utan handskar. Tre böcker, Kärleken, Sjukdomen och Döden, som alla tre gör mig ledsen. Ledsen för att så många dog utan hemska former och att människor har blivit (och blir) förtryckta på grund av sin sexualitet. Jag blir ledsen och arg argare argast på allt detta! Att människor har sett (och fortfarande ser, när det gäller somliga) homosexualitet som en sjukdom, som något man kan bota eller välja bort. 

Samtidigt är böckerna något av det bästa jag läst och det är en fantastisk vacker kärlekshistoria och underbara människor och så mycket styrka ändå. Om det är någon som har missat dessa så är det måste-läsning och viktigt-läsning på det bra sättet!

1 kommentar:

  1. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

    SvaraRadera

en favorit

Eleanor & Park av Rainbow Rowell

Jag var helt säker på att jag hade skrivit om Eleanor & Park av Rainbow Rowell. Bombsäker! Men när jag häromdagen skulle hitta länken ...