lördag 30 november 2013

Soul screamers 1-3 av Rachel Vincent

Min andra trio till Tre på Tre-utmaningen är de tre första (av totalt sju tror jag) i serien Soul Screamers av Rachel Vincent. En riktigt bra fantasy-serie som handlar om Kaylee. Hennes liv har alltid kantats av diverse konstigheter, speciellt sedan hennes mamma dog. Hon bor med sin farbror, hans hispiga fru och hennes odrägliga kusin Sophie. En HarryPotter-ish tillvaro skulle man kunna säga. Men farbrorn och frugan är schyssta ändå. 

En kväll på en nattklubb ser Kaylee en tjej med en mycket konstig skugga runt sig. Men det verkar bara vara hon som kan se den. Och sen kommer skriket. Kaylee skriker och skriker och skriker och skriker... Och den enda som kan få henne att sluta är Nash. En snygg sportkille på skolan som kommer till hennes undsättning. Och tycke uppstår. Givetvis. Kaylee får nu reda på att hon är en banshee, soul screamer, bean sidhe - hon sjunger (skriker närmare bestämt) för någon när den personen ska dö. Och detta förändrar ju självklart hennes liv till det oigenkännliga.

Jag tycker att det är en riktigt bra serie och om jag måste välja en av de jag läst så tycker jag att nummer tre är bäst. En trovärdig beskrivning av Netherworld och allt som hör dit, en stark kvinnlig huvudperson som oftast går sin egen väg och bra bikaraktärer som t.ex. Tod. Jag kommer definitivt att läsa vidare i serien för efter cliffhanger-slutet i trean måste jag veta vad som händer härnäst.

My soul to take (del 1) ISBN 978-0-7783-0355-8 [adlibris] [bokus]
My soul to save (del 2) ISBN 978-0-7783-0435-7 [adlibris] [bokus] 
My soul to keep (del 3) ISBN 978-0-7783-0410-4 [adlibris] [bokus]

2 kommentarer:

  1. Det här lät som en serie för mig, blev jättenyfiken :-)
    Är också klar med tre på tre utmaningen nu! Jättekul idé!

    SvaraRadera
  2. Jag är också klar med min utmaning. Stolt, för jag trodde inte jag skulle fixa det.

    SvaraRadera

en favorit

Eleanor & Park av Rainbow Rowell

Jag var helt säker på att jag hade skrivit om Eleanor & Park av Rainbow Rowell. Bombsäker! Men när jag häromdagen skulle hitta länken ...